Hrvatski poduzetnik iz Viteza teško pretučen!

Datum objave: 02.04.2019   Broj čitanja: 1043
Hrvati Srednje Bosne opet noći provode u strahu i brinu se za goli život, s obzirom da je redovito netko od njih na meti napada.
Hrvatski poduzetnik iz Viteza teško pretučen!

 

Napaćena Srednja Bosna, ondje gdje je ISIL pravio svoje prve korake i masakrirao Hrvate, ponovno mora strepiti za budućnost.

 

Trojica maskiranih razbojnika u noći s nedjelje na ponedjeljak, oko 3.30 sati, upala su u kuću Marija Rajića (61), vlasnika tvrtke koja se bavi prodajom dijelova za automobile, u selu Sofa kod Viteza.

 

Drski pljačkaši pretukli su nesretnog 61-godišnjaka, a potom ukrali novac.

 

Rajić je istražiteljima ispričao da su maskirani razbojnici, dok je spavao, provalili ulazna vrata. Potom su ga svezali i tukli. Batinjanjem su pokušali od Rajića iznuditi šifru od sefa koji se nalazio u kući.

 

Usprkos batinama, Rajić im nije otkrio šifru. Pljačkaši su onda alatom izrezali sef i ukrali novac.

 

Gospodarstvenici Srednje Bosne, uglavnom hrvatski, redovito su meta napada. Osobito bolno je da će se za mjesec dana napuniti pet godina otkad je ubijen osnivač CM-a Jozo Kafadar.

 

"Avaz" piše da se sličan slučaj dogodio 13. veljače ove godine, kada je stradao Srećko Žuljević (79) u selu Krčevine. Tada su mu dvojica razbojnika stavila nož pod grlo i tražila novac. Kako im nije odmah otkrio gdje se novac nalazi, tukli su ga nogama po tijelu. Ispremetali su stvari u kući i pronašli eure.  Zbog toga su uhićeni Dževad Vuković (23) iz Zavidovića i Elmir Šarić (24) iz Olova, dok je zbog poticanja na razbojništvo uhićen Vitežanin Huso Patković (54) koji je sve organizirao.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio