FOTO: Gruđani na Kupresu pale svijeće! Nebo je opet plakalo

Datum objave: 10.04.2019   Broj čitanja: 1842
Godine prolaze, mnoge stvari polako odlaze u zaborav, gube se negdje u sjećanju. Međutim, one za koje smo emotivno vezani, doživotno ostaju u nama.
FOTO: Gruđani na Kupresu pale svijeće! Nebo je opet plakalo

 

Nebo na Kupresu ponovno je plakalo za hrvatskim braniteljima. Plakalo je za 160 nestalih Hrvata na Kupreškoj visoravni u borbi protiv jugočetničkog agresora. U vremenima dok su neki vikali "ovo nije naš rat", jedan narod branio je dvije države ostvarivši na kraju veliku pobjedu.

 

Na Kupresu je 10 hrvatskih heroja iz Gruda dalo svoj život, a od njih 10 još šestorica se vode kao nestali.

Danas se sjećamo heroja Bože Mikulića, Stanka Miličevića, Branka Madune, Radoslava Zadre, te nestalih Željka Majstorovića, Mladena Mikulića, Slobodana Miloša, Zdravka Sose, Ante Pejića i Branka Zadre.

 

Na Kupresu je na današnji dan svoj život položio i Robert Zadro, zapovjednik legendarnog Turbo voda i sin Blage Zadre, heroja s vukovarske Trpinjske ceste, rođenog Gruđanina iz mjesta Ledinac.

 

Nebo je danas opet plakalo. I prošle godine 10. travnja nebo je plakalo zajedno sa brojnim obiteljima koje su došle zapaliti svijeće za svoje najmilije. Makar na svom Kupresu, stratištu Hrvata, kad već ne znaju gdje im se grobak krije.

 

A koliko god nam teško bilo kao vjernici vjerujemo da je dragi Bog prepoznao njihovu žrtvu i primio ih u svoje blaženstvo gdje je svim ljudima dobre volje jednom doći.

 

Ni u zemaljskim okvirima njihova smrt nije bila uzaludna. Hrvatski narod živi slobodan, unatoč onima koji žele nestanak tog naroda.

 

Branitelji Kupresa, neka vam je laka hrvatska zemlja!

 

Grude.com

 

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio