Komentari
Mene ovo, Bože mi oprosti, podsjeća na 91. godinu kad je Boris Jović podnio ostavku na mjesto krnjeg Predsjedništva kako bi izazvao vojni udar.
POSLJEDNJE VIJESTI
Objavljeno: 05.03.2024 0
Željan Šimunović: Korizmeni i uskrsni običaji! ''Od pjesme se nekoć moglo čuti jedino Gospin plač...''
Željan Šimunović: Korizmeni i uskrsni običaji! ''Od pjesme se nekoć moglo čuti jedino Gospin plač...''
"Korizmeni i uskrsni običaji", naziv je teme koja ispunja duh u ovom vremenu dok se katolici pripremaju za najveći kršćanski blagdan - Uskrs.
Objavljeno: 02.03.2024 0
Vakula - 'Ožujak - luđak'
Vakula - 'Ožujak - luđak'
Vakula za HRT ističe da će vjerojatno vrlo uskoro klimatolozi DHMZ-a potvrditi da je zima bila rekordno topla..
Objavljeno: 23.02.2024 0
Mračna prognoza čuvenog povjesničara s Harvarda: 'Prijete tri katastrofe'
Mračna prognoza čuvenog povjesničara s Harvarda: 'Prijete tri katastrofe'
Upitan koje su tri najkatastrofalnije odluke koje bi Trump mogao donijeti ako ponovno postane predsjednik, Ferguson na prvo mjesto stavlja napuštanje NATO saveza.
OSTALE VIJESTI - Komentari
Objavljeno: 04.02.2024 0
Laki je malo nervozan! Turudić se riješio Rimac, Mamića, Perkovića, Mustača... da nije red i na njihovog intimusa
Turudić je poslao u njemački, doživotni zatvor Milanovićeve intimuse, međutim Milanović brzo zaboravlja, isto kao što zaboravlja da je bio rigidni komunist dok je bio premijer Hrvatske za koju je govorio da je slučajna država. U prijevodu, zaboravio je i Perkovića i Mustača.
Objavljeno: 15.01.2024 3
Unatoč progonu Perića i Palića, Željko Majić izišao je kao biskup i kao pobjednik
U 2021. godini kreće potpuni progon velečasnog Majića. Majić je u srpnju te godine i službeno razriješen službe generalnog vikara i moderatora Biskupijske kurije.
Objavljeno: 10.01.2024 4
Fra Bernard Marić, fra Ljudevit Lasta i Franz Beckenbauer
Tada Lasti bijaše tek 27 godina, a nekoliko mjeseci ranije postao je svećenik. Fra Lasta je bio mudar i duhovit... ali pokazat će se, nije imao pojma o nogometu, a to pade na plodno tlo kod velikog fra Bernarda...
Objavljeno: 27.12.2023 0
Željan Šimunović: Božićni običaji (5. završni dio)
Uz tekstove pučkog pisca Željana Šimunovića uranjali smo u božićno vrijeme proteklih tjedana. Brojni zaboravljeni običaji oživjeli su uz njegove tekstove.
Objavljeno: 09.12.2023 0
Željan Šimunović: Božićni običaji (2. dio)
U nedjelju, 10. prosinca sjaji i druga svijeća na adventskom vijencu. Druga adventska svijeća simbol je ljubavi. Naziva se još i Betlehemska svijeća ili pomirilica.
Objavljeno: 08.12.2023 3
Čestitke Drinovčaninu, Gruđaninu, novom banjolučkom biskupu! Biskupe Željko, predano radi za Hrvate RS-a i sjeti se riječi svoje mudre majke
Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini je na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, u petak 8. prosinca 2023., priopćila da je Papa prihvatio odreknuće od pastoralnog vodstva Banjolučke biskupije mons. Franje Komarice...
Objavljeno: 03.12.2023 1
Zatvoreno Sarajevo: Advent u Sarajevu ukinut nakon prijetnji i uvreda 'građana'
Ovim potezom organizatora, ali i vlasti u Sarajevu dodatno su potaknute sumnje u otvorenost ovoga grada, odnosno, prije svega, njegove epitete europskoga Jeruzalema.
Objavljeno: 01.12.2023 0
Željan Šimunović: Božićni običaji (1. dio)
Počeo je 12. mjesec, prosinac, božićni mjesec, posljednji mjesec u godini. U nedjelju palimo prvu svijeću na adventskom vijencu.
Objavljeno: 29.11.2023 0
Mario Galić: Rat u Ukrajini bliži se kraju!
Putin želi proglasiti kraj rata i pobjedu po mogućnosti što prije te najaviti povratak svih mobiliziranih. Idealno vrijeme za to bilo bi uoči pravoslavnog Božića. Prije toga ruska vojska bi trebala izvojevati zadnju veliku pobjedu.
Objavljeno: 21.11.2023 0
Palićevi najbliži 'briljiraju': Jedan istjerao dijete s poteškoćama u razvoju s mise, drugi brane Ratkov rat protiv Međugorja
Zamislite situaciju da su 1881. godine umjesto fra Paškala Buconjića, prvog biskupa, biskupi postali Ratko Perić ili Petar Palić.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO