POSUŠJE: Na Uskrsni ponedjeljak kršteno 13. djece

Datum objave: 23.04.2019   Broj čitanja: 617
''Ovo je vijest za medije'' kazao je fra Milan Lončar u župi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Posušju na zajedničkom krštenju čak 13 djece.
POSUŠJE: Na Uskrsni ponedjeljak kršteno 13. djece

 

Prepuna je bila kripta ove crkve u kojoj su danas sakrament krštenja primili Križan Marić, Luka Bešlić, Anja Ivanković,Marija Vranjković, Manuel Ramljak, Marko Penava, Ivan Bešlić, Ana Vukadin, Antonela Rezo, Anja Galić, Sara Mrvelj, Luka Emanuel Širić i Matej Tokić. Dakle, sedam dječaka i šest djevojčica. Sedam obitelji je krstilo svoje prvo dijete, tri obitelji su krstile svoje drugo dijete, jedna obitelj je krstila svoje treće dijete, a u obitelji Vranjković mala Marija je šesto dijete. Baš zato iz mnogobrojne obitelji Vranjković jedan sin je ministrirao, a kćer čitala na ovoj svečanosti zajedničkog krštenja.

 

U uvodu svete mise fra Milan Lončar je kazao da ne možemo zanemariti ulogu djece u Crkvi.

 

''O djeci ne možemo ništa drugo nego govoriti s velikom ljubavlju. Djeca su osmjeh neba povjeren zemlji. Ona su pravi biser obitelji i društva. Ona su poput ''ljiljana u polju'' za koji Isus reče da se „niti Salomon u svoj svojoj slavi nije odijevao kao jedan od njih'' (MT 7,28-29). Isus je posebno ljubio djecu, te Crkva i papa ne mogu ne ćutiti u svojemu srcu osjećaje ljubavi Kristova srca prema djeci, govorio je sveti Ivan Pavao II.'', dodao je fra Milan. Otkrio nam je da je do sada u ovoj godini u posuškoj župi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije kršteno ukupno 52 djece.

 

Usporedbe radi, prema statistici župe prošle godine u prva četiri mjeseca je kršteno 29 djece u ovoj posuškoj župi. Budući da je u ovom mjesecu ostala još jedna subota kada se uobičajno održavaju zajednička krštenja djece u ovoj župi, možemo kazati da je ovogodišnja statistika broja krštene djece skoro duplo veća nego u istom razdoblju prošle godine.

 

Grude.com/radio Posušje
FOTO: foto video Penava

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio