Smisao za humor otkriva vašu inteligenciju, ali i kreativnost...

Datum objave: 16.05.2019   Broj čitanja: 384
Ako ste pomalo cinični i imate mračan smisao za humor, vjerojatno ste i inteligentni; smisao za humor o nama govori više nego što mislimo i utječe na cjelokupno zdravstveno stanje pojedinca.
Smisao za humor otkriva vašu inteligenciju, ali i kreativnost...

 

Evo s čim se sve smisao za humor povezuje:

 

1. Inteligencija

Često oni kojima u životu nije uvijek bilo lako razviju određeni smisao za humor kao amortizer koji im pomaže da se lakše nose s neugodnim situacijama. Takvim se humorom branimo u situacijama kao što su bolest ili smrt, a smatra se da su oni koji ga razumiju inteligentniji od onih koji se nikad ne bi našalili s takvim stvarima.

 

2. Kreativnost
Smisao za humor također pokazuje jeste li kreativni, a znanstvenici su otkrili da su oni koji se više šale kreativniji od drugih. Kreativnost, smisao za humor i inteligencija međusobno su povezani.

 

3. Samopouzdanje
Oni koji imaju smisla za humor često imaju i bolju introspekciju, a sposobnost da se nasmijemo sami sebi ovisi i o tome koliko sebe prihvaćamo i koliko smo 'mirni' s tim tko i što smo. Zato treba prvo prihvatiti sebe i moći se šaliti s vlastitim nedostatcima, da bi se mogli smijati drugima.

 

4. Sposobnost suočavanja sa stresom
Užurbani život, rokovi i problemi u vezi samo pridonose svakodnevnom stresu, a malo se lakše nositi se sa svim tim kad stvari ne shvaćamo tako ozbiljno. Znanstvenici su otkrili da humor može ublažiti učinke stresa, pa čak i tjeskobe. Dakle, sljedeći put kad ste zabrinuti, pokušajte situaciju okrenuti na šalu.

 

5. Psihičko zdravlje
Da, smisao za humor je pokazatelj našeg psihološkog zdravlja. Studija je pronašla vezu između dvoje u anketi u kojoj se promatralo različite aspekte humora i njegove učinke na psihu.

Znanstvenici su otkrili da je sposobnost osobe da se šali faktor koji pozitivno djeluje na psihu. A smisao za humor je općenito važan za osobni razvoj.

 

6. Imunitet
Da, smisao za humor može biti razlog zašto imati dobar imunitet, kao i zašto ste često bolesni. Znanstvenici vjeruju da smisao za humor ima pozitivan učinak na imunološki sustav, a otkrili su i da smijeh može povećati aktivnost nekih naših imunoloških stanica.

 

7. Zadovoljstvo općenito
Humor nam pomaže da se bolje nosimo sa svim životnim situacijama, a stariji su ljudi potvrdili da su u životu bili zadovoljniji kad su znali stvari okrenuti na šalu. To im je omogućilo i da se bolje nose s boli zbog gubitka i raznim tragedijama. Čini se tako da je cjelokupno zadovoljstvo više za one koji mogu prihvatiti život s malo humora.

 

Humor ima pozitivan učinak i na toleranciju boli, no potrebno je provesti još istraživanja prije nego što se o tome mogu iznijeti ozbiljnije tvrdnje. Kako god, sigurno je da smijeh pozitivno utječe na raspoloženje, a možda čak i naše tijelo. pa smijanje nikako ne može biti nezdravo, piše portal mysticalreven.com.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio