GEM, SET, HRVATSKA: Marin Čilić predstavio humanitarni teniski turnir

Datum objave: 20.05.2019   Broj čitanja: 593
Ideja za ovu akciju krenula je iz zafrkancije, kaže Marin.
GEM, SET, HRVATSKA: Marin Čilić predstavio humanitarni teniski turnir

 

Zaklada "Marin Čilić", našeg najboljeg tenisača, predstavila je u ponedjeljak humanitarni projekt "Gem, set, Hrvatska" kojim bi se trebala skupiti sredstva za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta u OŠ Tordinci u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

 

- Imali smo puno prijava, 49 škola se prijavilo iz područja koje su manje razvijeni i odabrali smo OŠ Tordinci, koja nema niti dvoranu, niti igralište na otvorenom. Njima će to dobro doći, a mi smo jako sretni da možemo pomoći djeci da se bave sportom, izjavio je Marin Čilić.


 

Humanitarni teniski turnir održat će se 12. lipnja na zagrebačkoj Šalati, a okupit će najveće zvijezde hrvatskog sporta, poput Luke Modrića, Ivana Rakitića, Dejana Lovrena, Valenta i Martina Sinkovića, Ivana Dodiga, Matu Pavića, Saru Kolak, Anu Konjuh, Dinu Levačić, Bojana Bogdanovića, Ivana Klasnića, ali brojne druge vrhunske sportaše. Sredstva bi trebala biti skupljena prodajom ulaznica, a planira se i nagradna igra, tombola, pa možda i aukcija dresova poznatih sportaša.

 

- Ideja za ovu akciju krenula je iz zafrkancije. Prošlo ljeto bio sam na Korčuli na pripremama za američku turneju i tamo sam se našao sa Modrićem i Kovačićem.

 

- Dogovarali smo se da odigramo parove, ali nedostajao nam je još jedan igrač, pa smo pozvali Vrsaljka i Lovrena da nam se pridruže. Uz to je krenula i lavina preko društvenih mreža, i tako je iz zafrkancije krenula ideja da se okupe svi sportaši koji su u tada u Hrvatskoj da napravimo nešto u humanitarne svrhe za djecu, objasnio je Čilić.


Grude.com/HRT

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio