Pacijenti iz Hrvatske uskoro će se liječiti u SKB Mostar, uskoro potpisivanje sporazuma sa ministrom Kujundžićem

Datum objave: 24.05.2019   Broj čitanja: 522
Pacijenti iz Metkovića, Opuzena i okolnih općina uskoro će se moći liječiti u SKB Mostar kao i svi ostali stanovnici BiH.
Pacijenti iz Hrvatske uskoro će se liječiti u SKB Mostar, uskoro potpisivanje sporazuma sa ministrom Kujundžićem

 

Naime, Ministarstvo zdravstva Hrvatske i SKB Mostar će potpisati ugovor o suradnji na temelju koga će pacijenti iz Hrvatske ostvarivati prava u mostarskoj bolnici. Ovi informaciju je za Ero.tel potvrdio ravnatelj SKB Mostar prof.dr.sc. Ante Kvesić, koji je dodao kako je sve dogovoreno sa hrvatskom stranom, samo je pitanje slobodnog vremena u kojem bi se organiziralo potpisivanje sporazuma.

 

-Mi smo već ovoga tjedna imali nekoliko pacijenata iz Hrvatske koji su došli na liječenje kod prof. Paladina. Nikada nikoga nismo odbili za liječenje, a sigurno nećemo pacijente iz Hrvatske jer Republika Hrvatska je do sada uložila znatna sredstva u ovu bolnicu i njezini državljani imaju pravo da se liječe u SKB Mostar kao i svi drugi pacijenti – rekao je ravnatelj Kvesić za Ero.tel.

 

Dodao je kako u je u zadnjim razgovorima sa hrvatskim ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem dogovoreno potpisivanje sporazuma na temelju koji će jasno definirati procese liječenje pacijenata iz Hrvatske u SKB Mostar, te je samo pitanje vremena kada će taj dokument biti potpisan.

 

-Čim pronađeno slobodan termin, mi ćemo potpisati taj sporazum. Mnogo je logičnije da pacijenti iz Metkovića, Dubrovnika ili Ploča dolaze u Mostar na liječenje nego da idu prema Splitu ili Dubrovniku. Kod nas će dobiti u najmanju ruku uslugu kao u tim bolnicama, ali mi smo znatno bliže. Imamo dovoljno kapaciteta da možemo na odgovarajući način skrbiti i o pacijentima s toga područja, tako da ne vidim nikakav problem u tome – zaključio je Kvesić u izjavi za Ero.tel.

 

Hrvatska je kroz zadnja dva desetljeća postala daleko najveći donator mostarske bolnice. Njezina obnova bila je nezamisliva bez pomoći Republike Hrvatske, a ova zemlja i sada odvaja značajna financijska sredstva za SKB Mostar. Također, desetci najboljih hrvatskih stručnjaka godinama su sudjelovali u edukaciji mladih stručnjaka iz SKB Mostar, a u pojedinim segmentima taj proces još uvijek traje. Zato su najavljeni procesi logičan slijed događaja i temelji još jače suradnje u budućnosti.

 

Grude.com/Ero.tel

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio