Svečano otvoren 1st International Staff Training Week na SUM-u

Datum objave: 27.05.2019   Broj čitanja: 206
Na Sveučilištu u Mostaru svečano je otvoren 1st International Staff Training Week u suradnji s uredima za međunarodnu suradnju ustrojbenih jedinica.
Svečano otvoren 1st International Staff Training Week na SUM-u

 

Prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Sanja Bijakšić je istaknula kako je ovo odlična prigoda da se ojača suradnja između partnerskih organizacija te da se razmjene ili usvoje uspješnija iskustva i prakse.

 

„U nastojanju da poboljša svoju mobilnost na svim područjima Ured za međunarodnu suradnju SUM-a odlučio je krenuti i u takav način prezentiranja i otvaranja svoje institucije prema visokoškolskim ustanovama širom Europe“, objasnila je dr. Bijakšić.

 

Voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju SUM-a Inja Stojkić, mag. oec. je naglasila kako se konstantno radi na internacionalizaciji Sveučilišta, a jedan od prioritetnih ciljeva je mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja.

 

„Tjedan mobilnosti je jako važan za promociju mobilnosti na svim razinama. Ovim događajem pokušat ćemo partnerskim institucijama pokazati veći dio našeg Sveučilišta te ćemo tijekom petodnevnog programa raspravljati o priznavanju mobilnosti nakon što se studenti i nastavno osoblje vrate s razmjene, na koji način ćemo to vrednovati i slično“, rekla je Stojkić.

 

International Staff Training Week u svom petodnevnom programu u središte svojih prezentacija i rasprava stavit će mobilnost, prije svega prepoznavanje nastavne i nenastavne mobilnosti i selekcijski proces odabira kandidata. Potaknut će i razmjenu iskustava i dobre prakse na gostujućim partnerskim institucijama. 1st International Staff Training Week trajat će do 31. svibnja 2019.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio