HEBRANG zavapio: Vratite državotvorni HDZ narodu! Otrpjeli smo i komuniste i kumrovečku školu

Datum objave: 27.05.2019   Broj čitanja: 490
Dr. Andrija Hebrang jedno je od najprepoznatljivijih lica HDZ-a. Politički veteran i istinski domoljub neizravno je poručio Vladimiru Šeksu da se konačno makne od HDZ-a.
HEBRANG zavapio: Vratite državotvorni HDZ narodu! Otrpjeli smo i komuniste i kumrovečku školu

 

Šeks debelo u 8. desetljeću života i dalje je siva eminencija HDZ-a, a snaga mu se vratila nakon što je visoko u vrh stranke pogurao posinka Karla Resslera.

 

Nedvojbeno da je Ressler mlad i perspektivan političar, međutim Šeksovo puhanje za vratom uteg je i njemu, a i Plenkovićevom HDZ-u.

 

Evo što je Hebrang putem portala Direktno.hr poručio nakon sinoćnjeg razočarenja i izjednačenog rezultata HDZ-a i SDP-a, čime se Davor Bernardić, lider ljevice potpuno vratio u život, iako je mjesecima bio smjenjivan od strane svojih kolega u stranci.

 

''Nedjelja, 26. svibnja bila je najtužniji dan za nas koji smo desetljećima živjeli HDZ. Za one koji ga ne vole, da, imali smo kukolja i rješavali ga se u hodu. Ali, većina hrvatskog naroda birala nas je u najtežim danima. Kada je trebalo rušiti komunizam, glasaj za HDZ. Kada je trebalo voditi obrambeni rat protiv premoćnog srpsko-crnogorskog agresora, biraj HDZ'', započinje svoj komentar za Direktno HDZ-ov veteran i jedno od njegovih najprepoznatljivijih lica, dr. Andrija Hebrang.

 

Ne skriva da je konsterniran HDZ-ovim rezultatima.

 

''Kada je Račanova Vlada rasprodala sve vrijedno, opet glasaj za HDZ. Kada nas je Milanović posvadio s Europom da bi zaštitio od izručenja udbaše, opet daj HDZ! Živjeli smo s njim, koliko je bio jak HDZ, toliko je bila jaka i Hrvatska. Otrpjeli smo za HDZ uvrede, izlagali se ratnim opasnostima, u siječnju 1991. i mogućnosti uhićenja od umiruće komunističke zvijeri. Mogli smo parirati onim peobučenima, koji su ispod kože mrzili Hrvatsku i HDZ i ušli u sam njegov vrh. Ali, od svih tih teških dana, ovaj nedjeljni bio je najteži. HDZ je dosegao dno, pao na 22% glasova koliko nisko nije imao niti pod Jadrankom Kosor koja ga je vodila pod prizmom UJDI-ja i 'Kumrovečke škole'', govori dr. Hebrang.

 

A gdje su bili kada je ''grmjelo''?!

 

I otvoreno pita:

 

''Što se je dogodilo s jedinom državotvornom strankom? Preuzeše je nakardnim metodama neki koji se nisu usudili ući u nju kada je 'grmjelo',  neki koji su cijeli rat proveli u inozemstvu. Dobro, izabrani su. Zašto izbaciše nas utemeljitelje iz protokola? Ne zovu nas ni na obljetnice područnih odbora gdje smo dvadeset godina nosili liste za Sabor i pobjeđivali. Sjekli su korijene da bi stranku skrenuli tamo gdje nikada nije bila i gdje je očito birači ne žele, u nekakav centar. Ne trebamo se sramiti da je desnica stvorila i obranila Hrvasku, to narod pamti jer ju je birao. Da, umjerena, domoljubna, hrabra desnica. Za nju smo živjeli, za njom sada plačemo. Primijenjene metode politički su protuprirodne, koalicijski partneri koji nisu izabrani, a radili su sve protiv Hrvatske i HDZ-a, neprincipijelna velika koalicija s ljevičarima iz HNS - a, SDSS - a i nekakve stranke 365; gdje su bili kada se stvarala i branila Hrvatska? Srž metode odricanje je od demokršćanstva prihvaćanjem Istanbulske deklaracije, koju je crkva osudila. Priklanjanje globalistima do razine otvaranja granica nelegalnim migrantima uz kršenje Zakona o nadzoru granice, ubijanje najdemokratskijeg izričaja referenduma, postavljanjem na najosjetljivije položaje ministre koji su pobjegli iz države za vrijeme rata, postavljanjem na čelo lista mladih koji nisu prošli ni jedne izbore, zaustavljanjem ekshumacija žrtava iz 1945. godine, uz prividno otkopavanje četiri do pet jama godišnje od ukupno 940,  skrivanje 7263 identificirane civilne žrtve u srpsko - crnogorskoj agresiji, odustajanje od ratne odštete, zatvaranje Udbinih arhiva od 1990 - te...'', nabraja dr. Hebrang.

 

I nastavlja podulji ''popis'' poteza koje vuče današnje vodstvo HDZ-a, a za koje on smatra da su i doveli stranku danas tamo gdje ne pripada:

 

''Zanemarivanje branitelja koji danas umiru dnevno dva puta više nego u ratu - danas 11,5 na dan, u ratu četiri do pet dnevno... U ratu smo postigli u literaturi rekordno malu smrtnost ranjenih od 1,4 posto, a danas nam spašeni umiru u srednjim godinama života od posljedica ratnog i poratnog stresa. Organizirali smo im preventivne preglede po 20.000 godišnje, a ima ih živih 440.000. Molim vas, branitelji, pričekajte 20 godina dok dođete na red za pregled!'', ironično kaže.

 

Šeks je tražio da me izbace iz stranke, upozoravao sam što će se dogoditi

 

Uz zaključak na kraju:

 

''Već tri godine povremeno probijam cenzuru i upozoravam na sve to, jer se nije moglo ne predvidjeti ovakav debakl od 22 posto i gubitak najvećih gradova. Izbrisana granica između desnice i ljevice odvela je neke na lijevu stranu. Je li to bio cilj? Ili je sve samo neznanje? Ili nametanje neprirodne ideologije? Možda hir Vladimira Šeksa koji je tražio moje izbacivanje iz stranke, jer sam kao njezin dugogodišnji potpredsjednik rekao nakon tragične smrti hrvatskog junaka generala Đure Brodarca da ne ide u dobrom smjeru stranka ni država u čijim zatvorima umiru njezini junaci? Nije imao pravo čak ni na zatvorsku bolnicu! Je li tu bio početak? Mislim da je. A sada umire i cijela stranka. Pa neće valjda i za nju vrijediti 'identificirati, locirati, transferirati, uhititi''?

 

To ovisi o zdravim snagama, ukoliko ima preživjelih, koje moraju vratiti državotvornu stranku njezinim biračima. To je od životnog interesa za našu prošlost, sadašnjost i budućnost.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • 29.05.2019 09:48 sati
  Seks udbaš, štiti udbu
 • istina28.05.2019 20:44 sati
  svi su ljevicari i na temeljima udbe nema desnicara to se narodu prodaje ko kg magle..
 • istina28.05.2019 20:38 sati
  Molite se za svecenike i za vashe lidere..mladi ljudi ce pronachi put kad istjerate sotonu iz crkve i iz institucija koje nefunkcioniraju nikako vishe dakle rade za accusere jer to je njihov okovanj vladavine.
 • istina28.05.2019 20:02 sati
  shekso vam voli udbashe i udbashku crkvu to su njihovi temelji i oni se jako dobro slazu..samo mladi odlaze..sretno vam bilo mladosti sto dalje od prevaranata i krivokletnika da ce vam biti bolje ..pisano je teshko ce te raditi i zaradjivati u znoju lica svoga kruh svoj jesti, po cemu vidite da ce vam biti bolje..
 • istina28.05.2019 18:18 sati
  mladi hrvati odlaze i neche se vishe vracati kao njihovi djedovi pradjedovi i ocevi..a nece niti imati novaca da se vrate zbog depresije i krize u svijetu jer svijet zivi na pozajmici ili kreditima koje pored posrnulih i propalih ekonomija nece imati tko vracati dugove..sadashnji politicki uhljebi to nevide ili se prave naivni da nije tako pa medijskim manipulacijama sire ono sto nije nishta vazno, propast systema i organizacija napisano je u bibliji..
 • Istina28.05.2019 14:11 sati
  Punjenje ludnica zatvora i jama.Povjest je uciteljica zivota djavliji accuseri su na djelu. No comfort among leaders.
 • Istina28.05.2019 13:59 sati
  Sheks je rekao da ce udba piti krv svim Hrvatima i biti ce sve do 2037'..a dotlen ce sva Hrvatska mladost otichi iz Hrvatske.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio