Znanstvenici otkrili što u vezi žele žene, a što muškarci!

Datum objave: 28.05.2019   Broj čitanja: 366
I muškarci cijene razumijevanje, ali im je bitnije i osjećaju se puno bolje u vezi kada je njihova partnerica dobrog raspoloženja i pokazuje pozitivne osjećaje.
Znanstvenici otkrili što u vezi žele žene, a što muškarci!

 

Što žene žele, a što muškarci kada je u pitanju veza? Pitanje je to koje mnogi često postavljaju, a čini se kako su znanstvenici sada došli s najnovijim odgovorima.

 

Istraživanje koje je proveo American Psychological Association, obuhvatilo je 156 heteroseksualnih parova koji žive u različitim ekonomskim i etničkim okruženjima, a u vezi su dulje od tri godine. Tijekom istraživanja, sudionicima je pokazan video u kojem se prepiru oko nekog njihovog konflikta koji su imali.
Nakon toga zamoljeni su da ispune upitnike u kojima su trebali opisati kako su se osjećali, kakvi su osjećaji njihova partnera ili partnerice u takvim situacijama i razumiju li drugu stranu te koliko se trude razumijeti.

 

Pokazalo se da se oba partnera osjećaju znatno bolje kada se u takvim situacijama konflikta trude razumijeti drugu stranu, ali ženama je, jedan je od zaključaka, to bilo znatno bitnije. Njima je u vezi iznimno važno da muškarac pokaže želju za razumijevanjem i suosjećanjem.

 

A što je s muškarcima? I muškarci cijene razumijevanje, ali im je bitnije i osjećaju se puno bolje u vezi kada je njihova partnerica dobrog raspoloženja i pokazuje pozitivne osjećaje. Pojednostavljeno, muškarci su sretniji u vezama kada su njihove partnerice sretne. Žene su sretnije kada su u mogućnosti razumijeti muškarčeve negativne emocije, navodi se. Kada ih muškarac pokušava razumijeti, žene to doživljavaju kao znak da muškarac želi biti povezaniji s njima na emocionalnoj razini zbog čega su i one same sretnije, a pokazalo se i kako muškarci i žene imaju različite poglede na empatiju i kako je doživljavaju.

 

Jedan od zaključaka je svakako i taj da prije nego osuđujete nekoga, svakako se potrudite ući u njihove cipele i znati kako je gledati svijest iz te perspektive. Lakše ćete razumijeti jedni druge.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio