ISPROBALI SMO :) Ova domaća aplikacija omogućava vam da se 'pretvorite' u poznate 'face'

Datum objave: 28.05.2019   Broj čitanja: 392
Zagrebački Kod Biro razvio je mobilnu aplikaciju proširene stvarnosti i 3D praćenja lica, koja sadrži maske temeljene na nekim od najpoznatijih hrvatskih i političara iz regije..
ISPROBALI SMO :) Ova domaća aplikacija omogućava vam da se 'pretvorite' u poznate 'face'


Nova humoristična aplikacija Darmar koristi proširenu stvarnost kako bi korisniku dala lice domaćih političara uključujući Andreja Plenkovića, Ivana Pernara, Davora Bernardića ili Milana Bandića, kao i još neke svevremenske favorite hrvatske i regionalne politike, povijesti i sporta, piše Tportal.

 

Darmar kombinira tehnologije proširene stvarnosti i praćenja lica, pa tako koristeći kameru pametnog telefona na lice korisnika 'projicira' 3D model koji se pomiče zajedno sa korisnikom, i 'stapa' se s njegovim licem prateći gestikulaciju i pokrete lica. Drugim riječima, Darmar na lice korisnika 'nalijepi' masku druge osobe, koja se ponaša kao da je njegovo lice, a neke od maski reagiraju na specifične gestikulacije poput otvaranja usta za prikazivanje dodatnih efekata.

 

Ovu je zabavnu aplikaciju razvio Kod Biro, zagrebački programerski studio s ukupno šest zaposlenih, koji su osnovali FER-ovci Matej Trbara i Luka Mijatović. Darmaru su trebala samo dva dana da dospije na prvo mjesto u kategoriji Zabava na Appleovom App Storeu.

 

'Aplikaciju smo namijenili onima koji se vole dobro nasmijati i zezati, koji prate dnevnopolitička događanja, publici koja voli memove, svima koji vole stvarati i dijeliti sadržaj na instagramu i drugim društvenim mrežama. Za njih smo napravili alat koji će u kombinaciji sa karakterističnim smislom za humor, koji u Hrvatskoj i regiji ljudi posjeduju, uveseliti sve korisnike, a nadamo se i osobe koji su imali čast naći se u prvoj postavi Darmar aplikacije. Već sada mogu najaviti da ćemo redovito našu galeriju dopunjavati novim maskama' objašnjava osnivač Kod biroa Matej Trbara.

 

U aplikaciji će korisnici već sad mogu pronaći maske temeljene na Zdravku Mamiću, Milanu Bandiću, Kolindi Grabar-Kitarović, Ivanu Pernaru, Josipu Brozu – Titu, Aleksandru Vučiću, Davoru Bernardiću, Ivici Todoriću, Andreju Plenkoviću, Miloradu Dodiku, Mireli Holy i Ivi Sanaderu. Uz to, Darmar donosi maske temeljene na nekim omiljenim domaćim fenomenima, poput hrvatskih navijačkih rekvizita, pršutinga, heklanog stolnjaka, mirišljavog borića wunderbauma i krunice na retrovizoru, te još neka druga.

 

Kod biro se u projekt Darmara upustio i zbog razvoja potpuno novog medija za oglašavanje, proširene stvarnosti u kombinaciji sa tehnologijama praćenja lica. Plan im je isprobavati nove maske i filtre te ih dijeliti na društvenim mrežama. Darmar omogućava praćenje preciznog trajanja korištenja maske ili reklame po korisniku, što oglašivaču daje veću moć praćenja učinkovitosti i veću kontrolu troškova.

 

Kod Biro je u partnerstvu sa firmom DeepAR s kojom razvija skup alata koji omogućuju primjenu maski i filtara u proširenoj stvarnosti u vlastitim proizvodima na različitim platformama. S partnerskim tvrtkama Kod biro radio je na projektima za korporacije iz Europe, SAD-a Velike Britanije, Japana i drugih zemalja, a do sada su razvijali aplikacije za korporativne evente, prezentacijske aplikacije za velike međunarodne tvrtke, aplikacije sa izravnim primjenama virtualne stvarnosti, za promociju proizvoda u kozmetičkoj industriji., kao i aplikacije za virtualno testiranje proizvoda.

 

DarMar za iOS možete pronaći ovdje, dok verziju za Android možete skinuti na ovoj poveznici.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio