Ratkov kardinal, razriješen s vodećih funkcija, provocira Crkvu

Datum objave: 29.05.2019   Broj čitanja: 927
Gerhard Müller bio je nekoć jedan od najmoćnijih kardinala na svijetu, a upućeni tvrde da je najzaslužniji za progon hercegovačkih franjevaca i Međugorja. Veliki je prijatelj biskupa na odlasku Ratka Perića.
Ratkov kardinal, razriješen s vodećih funkcija, provocira Crkvu

 

Međutim, nakon što je smijenjen s čelnog mjesta Kongegracije za nauk vjere i to osobno od strane pape Franje, njegova moć je okopnila.

 

Kongregacija za nauk vjere se tradicionalno smatrala “la suprema”. Jednom davno, sve što je izašlo iz Vatikana moralo je prvo poći kroz njene urede. Otpuštanjem čelnika najvažnijeg odjela u Vatikanu, Papa je dao do znanja tko ima stvarnu moć.

 

Međutim Müller ne odustaje pa preko svojih satelita pokušava doći u prvi plan provocirajući Crkvu i papu Franju, što revno na svojoj naslovnici prenosi portal Ratka Perića "Crkva na kamenu". Iako u nekim odgovorima kontroverzni Müller se postavlja kao Papin branitelj, on ga u suštini napada i daje mu savjete kojim putem bi trebao voditi Crkvu.

 

Müller je ovih dana napao i kardinala Pietra Parolina, državnog tajnika Svete Stolice, praktički najmoćnijeg čovjeka Crkve nakon Pape, da na amaterski način govori o teološkim pitanjima.

 

Njemački kardinal se osvrnuo i na činjenicu da se papa Franjo još nije sastao sa Salvinijem, što se smatra vrlo neobičnim, budući da su Vatikan i talijanske vlasti redovito imali bliske odnose.

 

„Čudno je da je Papa primio najsekularnije ljude, a nije Salvinija“, rekao je Müller. „On razgovara s venezuelskim režimom, ili kineskim koji odvodi milijune kršćana u preodgojne kampove, uništava crkve, proganja kršćane.“

 

Nevjerojatno je da Papi lekcije drži čovjek koji je optužen da je htio zataškati silovanja djece u crkvenom horu u Regensburgu. Alexander Probst o tome je napisao knjigu, a jednom prilikom je istaknuo da se nadao da će mu se silovatelj barem ispričati. Probsta je najviše pogodilo kad je papa Ratzinger, Benedikt XVI, imenovao upravo Müllera prefektom Kongregacije za nauk vjere, koja sudi u slučajevima seksualnog napastvovanja djece u Crkvi. - To je bilo kao da lisici povjerite red u kokošinjcu - kazao Probst.

 

Da, takav drži lekcije papi Franji, a tzv. vjerski portali u BiH i Hrvatskoj svesrdno ga prenose sa željom da oslabe Papin utjecaj.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio