Ruža Tomašić: Moji su bili ustaše, dva strica su mi ubijena! Ne odričem ih se!

Datum objave: 31.05.2019   Broj čitanja: 471
Da je taj tekst izašao tri tjedna ranije, dobila bih 200.000 glasova na izborima za Europski parlament, prokomentirala je Ruža Tomašić za 24sata tekst Novosti u kojem otkrivaju kako je 1980-ih u ustaškoj uniformi recitirala pjesme o Anti Paveliću.
Ruža Tomašić: Moji su bili ustaše, dva strica su mi ubijena! Ne odričem ih se!

 

Tomašić, koja je nedavno na listi Suverenista osvojila jedan mandat na EU izborima, kaže kako je to bilo takvo vrijeme tih godina, ali da danas to nikada ne bi napravila.

 

- Danas imamo svoju Hrvatsku, suverenu i slobodnu. Tada je to bilo takvo vrijeme. Trebate shvatiti to vrijeme. Živjela sam u Kanadi, moja obitelj je bila u ustašama, a dva strica su mi i ubili. To se tada izvodilo i recitiralo, ali danas to nikada ne bih napravila - dodala je Tomašić za 24sata.

 

Novosti su otkrile kako je Ruža Tomašić od sredine 1970-ih i preseljenja iz Hrvatske, pa sve do sredine 1980-ih, u ustaškoj odori po hrvatskim zavičajnim domovima javno recitirala svoje i tuđe pjesme posvećene Anti Paveliću, ustašama i Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Autorske pjesme, za koje sada kaže da ih je samo potpisivala, objavljivala je u časopisu Nezavisna Država Hrvatska, koji je vodio Srećko Pšeničnik, Pavelićev zet i prvi čovjek ustaške organizacije Hrvatski oslobodilački pokret.

 

- Ustaški pokret je jedno, a NDH je drugo. Nakon puno pročitanih knjiga i razgovora s ljudima poput Vinka Nikolića, shvatila sam da je ustaški pokret bio odgovor na Šestosiječanjsku diktaturu. Za vrijeme Drugog svjetskog rata događalo se puno zločina. Tijekom te četiri godine NDH se odvajala od onoga što je predstavljao ustaški pokret. Apsolutno treba osuditi one koji su činili zločine na svim stranama, ali ne odričem se običnih ustaša koji su se borili za svoj dom - rekla je Tomašić za Novosti.

 

24sata.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio