Odvjetnik Muselimović troknjižjem obilježio 50. godišnjicu djelovanja

Datum objave: 01.06.2019   Broj čitanja: 248
Nova Muselimovićeva knjiga "Kud plovi ovaj brod", izašla je u nakladi Matice hrvatske Mostar i Zdravoga društva.
Odvjetnik Muselimović troknjižjem obilježio 50. godišnjicu djelovanja

 

U Hotelu Mostar obilježena je 50. godišnjica odvjetničke profesije akademika Josipa Muselimovića predstavljanjem njegovih triju knjiga "Odvjetništvo Bosne i Hercegovine slavi svojih 135 godina postojanja, očito je ja sam zakasnio prvih 75 pa bi bilo pravo i pravično da to nadoknadim“, kazao je akademik te počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović na predstavljanju svojeg troknjižja pod nazivom: "Kud plovi ovaj brod", "Mostarski dragulji" i "I to je to" u Hotelu Mostar.

 

U više od 1200 predstavljenih stranica Muselimović je utkao sve ono bitno i posebno što odlikuje Grad Mostar, no njegovo troknjižje samo je kruna dugogodišnjeg rada i pedesetogodišnjeg jubileja kako u odvjetništvu, tako i u književnosti.

 

"Večeras je prigoda dodirnuti samo mali opus Josipovih djela, on je uistinu jedna posebna osoba. Ono što je najvažnije je da je on nas na neki način izdigao, mi smo kroz Josipa postali veliki narod. Ponosni narod, mi u Mostaru i našoj Hercegovini“, kazao je predsjednik HDZ-a BIH i HNS-a te jedan od predstavljača troknjižja Dragan Čović. Muselimovićeve kolege nisu krile oduševljenje i zahvalnost na radu i opusu koji im je Muselimović podario te nisu štedjeli riječi hvale.

 

"Josip Muselimović je glasnik humanih i moralnih poruka, branitelj obespravljenih, poniženih i ostavljenih. On je čovjek koji ne napušta čovjeka kada ga napuste svi, pa i najmiliji, i to je njegov odvjetnički životni postulat za sva vremena i sve prilike“, kazala je predsjednica Matice hrvatske Mostar Ljerka Ostojić.


 

Nova Muselimovićeva knjiga "Kud plovi ovaj brod", izašla je u nakladi Matice hrvatske Mostar i Zdravoga društva. Urednik je Miro Petrović, a izvršna urednica Misijana Brkić-Milinković. Opus rada Josipa Muselimovića zaista je izniman, dobitnik je Zlatne povelje za životno djelo Odvjetničke komore Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Vojvodine, Srbije, Crne gore i Makedonije te dobitnik najvećeg hrvatskog državnog priznanja Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

 

Svoj odvjetnički put Muselimović je započeo u uredu kultnog mostarskog odvjetnika Ive Čizmića te od tada nastoji pomagati Gradu Mostaru i njegovim građanima. Svi prihodi od prodaje knjiga išli su u humanitarne svrhe Zakladi “Fra Mladen Hrkać“, prenosi Pogled.ba.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio