''Sviraj to ponovno, Sam'' na Danima satire u Zagrebu

Datum objave: 03.06.2019   Broj čitanja: 318
Predstava mostarskog HNK doista se našla u jakoj konkurenciji, a biti među ostvarenjima iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, koja su u svojim zemljama polučila ogroman uspjeh, nije mala stvar..
''Sviraj to ponovno, Sam'' na Danima satire u Zagrebu

 

„Sviraj to ponovno, Sam“ Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru našao se u konkurenciji s još 12 renomiranih predstava koje će biti izvedene na jednom od najstarijih regionalnih festivala satire, u zagrebačkom Satiričkom kazalištu „Kerempuh“.

 

Festival Dani satire Fadila Hadžića održava se svake godine krajem kazališne sezone do kada selektori izaberu atraktivne i društveno relevantne predstave, a ove godine su tu drame od nezavisnih produkcija do institucionalnih teatara iz četiri države regije.

 

Selektorica festivala Željka Turčinović ranije je najavila da će publika imati priliku vidjeti predstave čiji se žanrovski raspon prostire od lagane komedije, preko satirične groteske i burleske do kabareta i komedije klasičnijeg tipa, uz često ispreplitanje i kontrapunktiranje različitih vrsta humornog izraza, pa čak i njegovo približavanje tragikomičkim obrascima.

 

Predstava mostarskog HNK doista se našla u jakoj konkurenciji, a biti među ostvarenjima iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, koja su u svojim zemljama polučila ogroman uspjeh, nije mala stvar te potvrđuje činjenicu da ovaj teatar radi kvalitetne predstave po svim kazališnim segmentima te da nisu samo odlično prihvaćene od publike nego, kako vidimo, i kritika ih smatra recentnim i hvale vrijednim.

 

Inače, „Dani satire“ postoje od 1976. godine kada je Fadil Hadžić osnovao ovaj jedinstveni festival te do danas ostao prepoznatljiv kao festival specijaliziranog teatra koji okuplja regionalnu satiru „najbolju od najboljih“.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio