Zahvala Čeferinu za brzo uklanjanje zastave s ljiljanima

Datum objave: 05.06.2019   Broj čitanja: 426
Nakon što se u medijima pojavila fotografija trofeja koji se dodjeljuje pobjedniku UEFA Lige Europe, a na kojoj se nalazi zastava BiH s ljiljanima, Crnadak je uputio hitan dopis..
Zahvala Čeferinu za brzo uklanjanje zastave s ljiljanima


Nakon pisma koje je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak uputio predsjedniku UEFA-e Aleksandru Čeferinu zbog pogrešne zastave BiH na postolju trofeja koji se dodjeljuje pobjedniku UEFA Lige Europe, Čeferin je reagirao na dan finalne utakmice.

 

U odgovoru ministru Crnatku, koje je poslano na dan finalne utakmice UEFA Lige Europe - 29. svibnja, Čeferin je zahvalio Crnatku za reakciju i ispričao se ljudima u BiH koje je pogrešna zastava na peharu uvrijedila.

 

Predsjednik UEFA-e je potvrdio u pismu, koje je stiglo u MVP BiH diplomatskim putem, da će slučaj biti riješen do finalne utakmice, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.


 

Nakon što se u medijima pojavila fotografija trofeja koji se dodjeljuje pobjedniku UEFA Lige Europe, a na kojoj se nalazi zastava BiH s ljiljanima, Crnadak je uputio hitan dopis u kojem je naveo da se radi o zastavi koja simbolizira samo jedan narod, a vrijeđa druge narode koji žive u BiH.

 

Ministar je naveo da u BiH žive Srbi, Bošnjaci, Hrvati i ostali, te da je zastava na postolju pehara korištena tijekom rata u BiH - od 1992. do 1995. godine.

 

Podsjetio je da je BiH službenu zastavu dobila 1998. godine i zamolio da se prije finalne utakmice ona utisne u postolje pehara.

 

Crnadak je zahvalio Čeferinu za razumijevanje i brzu reakciju, uz želju za nastavak i unapređenje sportske suradnje, prenosi Dnevnik.ba

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio