Stranka koja je stvorila dvije države slavi 30. rođendan! Pljeskalo se Kolindi Grabar Kitarović

Datum objave: 17.06.2019   Broj čitanja: 564
U povodu 30. obljetnice osnutka HDZ-a, čelništvo je priredilo svečanu akademiju koja se održava u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski". Uz prigodne govore, premijerno je prikazan i film o povijesti HDZ-a, od njenih začetaka i samog osnivanja do današnjih dana.
Stranka koja je stvorila dvije države slavi 30. rođendan! Pljeskalo se Kolindi Grabar Kitarović

 

Na svečanoj akademiji bio je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, njegov zamjenik Milijan Brkić, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik stranke Gordan Jandroković i brojni drugi.

 

Pred više od 2500 izaslanika i gostiju, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu - uoči svečane akademije u povodu 30. obljetnice osnutka naše stranke - održana je Izvještajna konvencija Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” na kojoj je donesen Pravilnik Zajednice, usklađen sa Statutom HDZ-a.

 

Osim predsjednika naših utemeljitelja Marija Kapulice, skupu su se obratili i počasni predsjednik Zajednice Đuro Perica te prvi čovjek utemeljitelja sestrinskog nam HDZ-a BiH i saborski zastupnik Željko Raguž. U svim govorima isticana je jedna želja - da 30. svibnja ponovno bude Dan državnosti!

 

- Očekujem kandidaturu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Na njoj je da pronađe pravi trenutak, a na HDZ-ovcima da je dočekaju širokih ruku - brzo je odgovorio premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na kandidaturu za predsjednika Zorana Milanovića. Plenković je u ponedjeljak navečer u svom govoru održanom na obljetnici 30 godina HDZ-a u dvorani Vatroslav Lisinski Grabar-Kitarović dao punu podršku za isticanje kandidature za predsjednicu.

 

HDZ je osnovan u Zagrebu 17. lipnja 1989. godine u prostorijama NK “Borac” na Jarunu, a na toj skupštini je prvim predsjednikom imenovan dr. Franjo Tuđman.

 

Grude.com/Direktno.hr/Jutarnji.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio