Biciklistički ultramaraton GRUDE - VUKOVAR, u čast BLAGE ZADRE

Datum objave: 22.09.2019   Broj čitanja: 1945
Gosti Radio Slatine su bili Ivica Lozina i Pavo Tutenov kako bi najavili jedan veliki događaj – ”Biciklistički ultramaraton Grude – Vukovar”.
Biciklistički ultramaraton GRUDE - VUKOVAR, u čast BLAGE ZADRE

 

 Ovaj maraton dug gotovo 800 kilometara biciklisti će voziti 10 dana (7.10-16.10), a povodom, kako nam je rekao inicijator ovog događaja Ivica Lozina inače umirovljeni bojnik pripadnik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske, 28. obljetnice pogibije heroja Domovinskog rata i heroja obrane Vukovara generala Blage Zadre, rođenog Gruđanina iz mjesta Ledinac.

 

Uz inicijatora Lozinu nekoliko riječi o samom tehnikalijama ovog događaja kojim će se odati počast generalu Zadri ispričao nam je Pavo Tutenov predsjednik Udruge maratonaca VPŽ Glasnici istine, udruge koja je preuzela veliku čast i odgovornost da organizira ovaj biciklistički ultra maraton. Tako smo doznali da će maraton startati u Ledincu u Općini Grude u rodnom mjestu generala Blage Zadre, a da će svoj cilj imati na Trpinjskoj cesti ispred Spomen doma hrvatskih branitelja, i to u ponedjeljak 16. listopada točno na dan pogibije ovog velikog vukovarskog heroja.

 

U tih deset dana od starta do cilja mala karavana od 6 biciklista u kojoj će biti dva Glasnika istine Pavo Tutenov i Darko Dolovski u deset etapa proći će gotovo cijelom Hrvatskom pa će ju tako između ostalih gradova i mjesta imati priliku dočekati i pozdraviti stanovnici i članovi braniteljskih udruga iz Trilja, Knina, Udbine, Slunja, Karlovca, Zagreba, Kutine, Grubišnog Polja, Virovitice, Slatine (subota 14.listopada), Orahovice, Našica, Osijeka i Vukovara.

 

Ovo današnje gostovanje dvojca Lozina – Tutenov u eteru radio Slatine bilo je ujedno prvo kojim su navedeni započeli medijsku promociju ”Biciklističkog ultra maratona Grude – Vukovar ”. Njihovo prijateljstvo traje već dugi niz godina, praktički od prvog spomena Glasnika istine jer upravo je ovaj umirovljeni bojnik bio taj koji je nadjenuo ime ovim neumornim maratoncima koji promiču istinu o Domovinskom ratu.

 

Grude.com/Radio Slatina

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio