FOTO: 'Generacijski projekt' općine GRUDE imat će i dva mosta

Datum objave: 31.10.2019   Broj čitanja: 2221
U Grudama je održana javna rasprava, te prezentacija projekta Sjeverne obilaznice, jednog od najvećih projekata u novijoj povijesti općine Grude koji će rasteretiti samo središte i dodatno gospodarski ojačati ovu općinu.
FOTO: 'Generacijski projekt' općine GRUDE imat će i dva mosta

 

Uz grudskog načelnika Ljubu Grizelja i predstojnika Ureda načelnika Josipa Tomića koji je moderirao raspravom, njoj je nazočio i ljude upoznao s projektom Adis Čampara, čovjek kojeg su JP Ceste Federacije BiH postavile kao voditelja ovog projekta, a iza kojeg su brojni cestovni projekti u zemlji.

 

U uvodu, Tomić je istaknuo da je cilj prezentacije upoznati vlasnike posjednike o samom projektu, cijepanju zemljišta i eksproprijaciji. - Važno je da se vlasnici posjednici upoznaju s fazama projekta, a što se tiče popisne liste istih, podaci su iz 1983. godine i tu će nam trebati pomoć vlasnika posjednika. Po fazama, JP Ceste FBiH će napraviti javni poziv vlasnicima parcela koji žele zaključiti ugovor odmah, te će ostaviti vremenski rok nakon čega se podnosi zahtjev za eksproprijaciju - kazao je Tomić.

 

Grudski načelnik zahvalio je svima koji su došli upoznati se s projektom kao i direktoru Cesta Ljubi Pravdić koji je pomogao da projekt dođe do ove faze. Zahvalio je i Adisu Čampari koji će ispred Cesta voditi projekt, a koji je u Hercegovini već dosad uspješno vodio i završio mnoge projekte. - O obilaznicama Gruda pričali smo i prije nego što sam ja postao načelnik. Ova tema za nas je kapitalna, najvažnija. Rekao bih da je ovo generacijski projekt, za sve nas žitelje općine Grude. Mi smo 2015. krenuli stvarati ozbiljnu priču o Sjevernoj obilaznici i u suradnji s Građevinskim fakultetom uspjeli smo izvršiti studiju izvodivosti, napraviti idejno rješenje i dovesti sve do ove faze da upoznajemo ljude s projektom - kazao je Grizelj.

 

Čampara je kazao vlasnicima posjednicima da je novac za eksproprijaciju osiguran. - Upoznati ste s problemom cesta ovdje, o značaju ove trase od 2,7 kilometara ne treba previše trošiti riječi jer vi najbolje znate koliko obilaznica znači. Projekt ne uzima objekte, nema rušenja, uzimaju se samo parcele udaljene od kuća i ne stvara se šteta. Sve opravdane zahtjeve Ceste FBiH će ispuniti - kazao je između ostalog Čampara koji je potvdio da će se na cesti nalaziti dva mosta dužine 67 i 79 metara je jedan potputnjak i jedan natputnjak.

 

Također, i vlasnici parcela postavljali su pitanja, a spomenuto je i jedno vrelo koje će se nastojati zaštititi kako ne bi došlo do zagađenja okoliša.

 

Prezentaciji su nazočili i poznati grudski gospodarstvenici predsjednik Uprave Violeta Petar Ćorluka, direktor Putova Grude Rajko Ćutuk, građevinski poduzetnik Veljko Mikulić i drugi.

 

Grude.com

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Miro201.11.2019 12:59 sati
    Aj da i to cudo vidimo,ma bitno je poceti kao i juznu pa sta bude,neka se prica...
  • Miro01.11.2019 10:29 sati
    Komentar nije potrebam slike govore sve
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio