FOTO: Tisuće vjernika na svetoj misi koju je predvodio fra Ante Šaravanja

Datum objave: 01.11.2019   Broj čitanja: 939
Tisuće vjernika na gradskom groblju Gomilice Grude slavile su svetu misu povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana.
FOTO: Tisuće vjernika na svetoj misi koju je predvodio fra Ante Šaravanja

 

Brojni Gruđani koji su ostali na svom ognjištu, ali i mnogi koji danas žive daleko, ali za blagdane dođu u svoje Grude, iskoristili su lijep dan za dolazak na počivališta svojih najmilijih.

 

Svetu misu predvodio je fra Ante Šaravanja. Govoreći o Svim svetima fra Ante je kazao u jednom danu slavimo sve velike svece koji su vršili volju Božju i živjeli po Božjim zapovjedima kao i one svece koji su nosili križeve i teškoće, te ljubili Boga i bližnjeg svoga, te mučenike koji su svoju krv prolili za Gospodina.

 

Spomenuo se i Dušnog dana koji se u liturgiji u mnogim župama spaja s blagdanom Svih svetih. - Donijeli smo cvijeće na grobove naših najmilijih jer ih volimo, te smo zapalili svijeće jer želimo da naši pokojnici budu u Raju, kod Uskrslog Krista. Naši preci su kroz teška stoljeća ginuli za vjeru, žrtvovali su vlastiti život za nebeski jer su znali da je on najvrijedniji. Zahvaljujući njima ta vjera je došla i do nas. I naši roditelji prije nego su preminuli usadili su u nama vjeru i obvezali nas da na mlađe generacije prenosimo tu istu vjeru. Tek onda kada ih naučimo vjeri i životu u vjeri onda i mi možemo mirno umrijeti i ići Bogu, živjeti sa svojim precima i sa svima svetima - kazao je fra Ante u prigodnoj propovijedi.

 

Nakon svete mise vjernici su krenuli domovima gdje su se u lijepom danu družili s obitelji, a posebno sretni su oni koji su se vratili iz dalekih krajeva i uživaju u produženom vikendu u rodnom kraju.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Noć02.11.2019 00:51 sati
    Fra Ante Šaravanja zlatan čovjek i zlatan propovijednik! Bože podrži ga! lp
  • Zdenka Smiljanić01.11.2019 20:30 sati
    Sretna sam sto te imam medu pastirima Crkve i sto koracas Isusovim stopama i vodis svoje veliko stado u vjecnost neka te na tome putu nadahnuje Duh Sveti. Zbogom i laku ti noc.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio