Poruka s Kupresa: Sloboda se gradi radnim mjestima, poštenim plaćama, prestankom gaženja radnika

Datum objave: 03.11.2019   Broj čitanja: 926
Prigodnim programom i svečanom akademijom danas je obilježena 25. godišnjica oslobođenja Kupresa.
Poruka s Kupresa: Sloboda se gradi radnim mjestima, poštenim plaćama, prestankom gaženja radnika

 

 Položeni su vijenci na spomen-obilježja poginulim pripadnicima HV-a i HVO-a, a potom je uslijedila misa u gradskoj crkvi koju je predvodio mons. Tomo Vukšić, vojni ordinarij u BiH. Ukupno slavlje upotpunila je klapa HRM "Sveti Juraj".

 

– Najbolje oružje za izgradnju slobode koju su nam branitelji ostavili danas su: brojna radna mjesta, nova poduzeća, prestanak rada na crno i gaženja radnika, poštene plaće, prestanak korupcije, etika i moral u prosvjeti u zdravstvu, briga za opće dobro, politika u službi čovjeka, zaštita majki, pune kolijevke, sretna obitelj… - kazao je Vukšić.

 

Obilježavanju je nazočilo i visoko izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora, koje je predvodio Dragan Čović, predsjednik HNS-a i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Operacija "Cincar" bila je prva zajednička operacija HVO-a i Armije RBiH nakon potpisivanja Washingtonskog sporazuma u proljeće 1994. godine. Ovom operacijom oslobođen je veći dio Kupreške visoravni.

 

Potom je održana svečana akademija.

 

Tijekom govora generala Stanka Baje Sopte jedan od branitelja je prekinuo govor generala Sopte.

 

Potomstvo mi je u Njemačkoj, a djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića se sva uhljebila. Gdje su moja djeca? Ja sam ušao prvi na Kupres sa specijalnom livanjskom policijom. Ranjen sam. Koga hvališ? Ja sam ranjene i mrtve ovdje previjao i gledao, a nisu ni Borjana ni Čović koji ne daju mome djetetu živjeti, kazao je branitelj.

 

Grude.com/Jabuka.tv

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio