HNK Mostar svojoj publici poklanja ''Jesenju sonatu''

Datum objave: 14.11.2019   Broj čitanja: 204
Predstava „Jesenja sonata“ imala je premijeru u ožujku ove godine..
HNK Mostar svojoj publici poklanja ''Jesenju sonatu''

 

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru za Noć teatra, 16. studenoga, svojoj publici daruje predstavu “Jesenja sonata”, glasovitog švedskog filmskog i kazališnog redatelja Ingmara Bergmana, a u režiji poznatog hrvatskog redatelja Roberta Raponje.

 

Ulaz na predstavu je besplatan, a ovo je već deseta godina otkako se u BiH na ovaj način slavi kazališna umjetnost. Ove godine se ona obilježava u 14 bosanskohercegovačkih gradova, a različite manifestacije, predstave i popratni programi bit će u 11 europskih zemalja.

 

Predstava „Jesenja sonata“ imala je premijeru u ožujku ove godine, a njom je prvakinja Drame HNK Mostar Sanda Krgo Soldo obilježila 40 godina svog umjetničkog djelovanja. Osim nje, ostali glumci u predstavi su Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić i Robert Pehar.


 

Kako je još ranije rečeno, ovo je sofisticirana i vrhunska predstava koju su uz redatelja Raponju i glumce, radili dramaturg Dragan Komadina, a odlično pogođeno ozračje pastorskog imanja te eteričnu likovnost dali su glazbom Andrijan Zovko, a scenskim i kostimografskim rješenjima Jasmina Pacek.

 

Predstava počinje u 20 sati, a mjesta se mogu rezervirati porukom na Facebook stranici Kazališta ili na broj 063 019 019.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio