Znanstvenici tvrde: Doslovno možete postati ovisni o popularnoj seriji 'The Office'

Datum objave: 16.11.2019   Broj čitanja: 252
Bilo da se radi o američkoj ili britanskoj verziji, ovu seriju, koja je kod nas prevedena kao "U uredu", ne možete ne voljeti..
Znanstvenici tvrde: Doslovno možete postati ovisni o popularnoj seriji 'The Office'

 

Neki kažu da serija ima terapeutsko djelovanje, posebno ako je gledaju nekoliko puta iznova. Drugi tvrde da im je serija pomogla u borbi s tjeskobom ili da se nose s određenim traumama.

 

Pamela Rutledge, iz Media Psychology Research Centera, za Bustle je ispričala kako je "The Office" serija u kojoj postoji nekoliko psiholoških pristupa svijetu, odnosno publici. Ljudi se mogu identificirali s brojim situacijama u kontekstu uredskih politika i međuljudskih odnosa.

 

Tjeskobu koja se pojavljuje zbog nekih situacija u seriji prikazuju kroz humor, što gledatelju mijenja kemiju u tijelu, smanjuje stres i poboljšava raspoloženje.

 

Rutledge objašnjava kako prepoznatljivost ili suosjećanje, pojačavaju osjećaj simpatije prema nečemu, pa tako i prema seriji. Kada nam je nešto jako poznato, ne trebamo pogledati cijelu epizodu da bi nam bilo smiješno ili zabavno, dovoljno je da pogledamo jedan GIF i valjamo se na podu od smijeha.

 

Važno je moći se poistovjetiti s nečime
Tako se lako "navući" na ovu seriju, kažu psiholozi, jer su svakom trenutku znate što će se dogoditi, tko gdje sjedi i kako će reagirati. Ured je mjesto gdje vam se mozak odmara i sve je uvijek isto. Ne trebate puno razmišljati, a i nasmijat ćete se.

 

Psiholozi kažu da je najveći faktor u svemu tome što se možemo poistovjetiti s time, a to je jedna od glavnih karakteristika što čini nešto dobrim materijalom za postati ovisan o tome.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio