FOTO: Hrvatice državne prvakinje Njemačke u mažoret plesu

Datum objave: 03.12.2019   Broj čitanja: 507
Mažoretkinje Croatia München Majoretten ostvarile su sjajan uspjeh osvajanjem naslova njemačkih prvakinja na Državnom prvenstvu Njemačke koje je održano u nedjelju u Mönchenglandbachu, piše Fenix-magazin.de
FOTO: Hrvatice državne prvakinje Njemačke u mažoret plesu

 

U finalnom natjecanju za prvaka Njemačke nastupilo je sedam mažoret klubova s oko 150 natjecatelja. Za hrvatske djevojke iz Münchena, koje su s vježbanjem počele u veljači 2018. godine, bio je to prvi nastup na prvenstvu Njemačke.

 

Mažoretkinje Croatia München Majoretten kluba su se natjecale u ukupno 4 kategorije, te su osvojile 3 zlatne medalje (Paradna grupa juniori, Exibition juniori i Tradicionalni mažoret ples juniori) te jednu srebrenu medalju (Exibition mlađi juniori).

 

Trenerica i koreografkinja Lana Poljak, koja je i došla na ideju osnivanja mažoretkinja u Münchenu, izjavila je za Fenix kako je ona, kao i njene djevojke, sretna i iznimno ponosne na ovaj uspijeh.

 

-Postale smo prvakinje Njemačke u samo godinu i pol dana treniranja. Presretne smo jer smo mogle sudjelovati na jednom ovako velikom natjecanju, a ovaj uspjeh je važan za nas i za razvitak našeg kluba. Svako novo natjecanje je za nas novo iskustvo i nova uspomena, rekla je Lana Poljak dodajući kako su koreografije za finalno natjecanje hrvatske mažoretkinje iz Münchena počele pripremati u rujnu nakon ljetnih praznika.

 

– Kako bismo ostvarile uspijeh na prvenstvu Njemačke, marljivo smo se pripremale trenirajući najmanje tri puta tjedno, rekla je Poljak. Ona se nada da će mažoret ples u Njemačkoj postati još poznatiji te da će potaknuti osnivanje mažoret klubova i među Hrvatima u Njemačkoj.

 

-Od svih zemalja u Europskoj uniji, u Njemačkoj je ova vrsta sporta još uvijek manje poznata. Cilj nam je promicati mažoret ples među djecom i mladima. Osim što pruža zabavu i druženje, ova vrsta sporta pomaže i u razvijanju motoričkih sposobnosti te u podizanju samopouzdanja kod mažoretkinja, rekla je trenerica i koreografkinja novih prvakinja Njemačke u mažoret plesu Lana Poljak.

 

U kratkom razgovoru za portal Fenix-magazin.de Lana Poljak je još zahvalila Njemačkom mažoret savezu na organizaciji natjecanja. Posebice je zahvalila i pohvalila roditelje hrvatskih djevojaka koji uvijek vjerno prate i podržavaju svoje mažoretkinje. Isto je tako zahvalila za pomoć i podršku Zoranu Zubaju, predsjedniku FC Croatia München u čijem sastavu djeluje i odjel Croatia München Majoretten.

 

-Posredstvom Fenixa ovim putem želim pozvali svu hrvatsku djecu i mlade koji žive u Münchenu i okolici da nam se pridruže. Skupa ćemo plesali i zabavljali se, te i na taj način njegovali hrvatski jezik i kulturu, a na ponos svih nas iseljenih Hrvata, kazala je Lana Poljak.

 

FOTO: Hrvatice državne prvakinje Njemačke u mažoret plesu
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio