Pala je prodaja automobila, evo i zašto

Datum objave: 03.12.2019   Broj čitanja: 412
Potražnja za automobilima u Kini je pala za čak 11% u razdoblju siječanj-listopad 2019. u odnosu na isto razdoblje 2018.
Pala je prodaja automobila, evo i zašto

 

Ekonomski analitičari analizirali su uzroke najvećeg pada prodaje novih automobila još od svjetske ekonomske krize 2008.

 

Kako prognozira Fitch Ratings, pad isporuka novih vozila na svjetskoj razini u 2019. iznosit će 3,1 milijun u usporedbi s prethodnom godinom, što odgovara smanjenu prodaje za oko 4%, piše B92.

 

Naime, u 2018. kupci su širom svijeta kupili 80,6 milijuna automobila, dok se za ovu godinu predviđa prodaja od svega 77,5 milijuna novih vozila. Stručnjaci kao glavni uzrok vide pad najvećeg tržišta automobila – Kine, mada se negativna dinamika odvija i na drugim velikim tržištima – SAD i Zapadnoj Europi, potom Brazilu, Rusiji i Indiji. Potražnja za automobilima u Kini je pala za čak 11% u razdoblju siječanj-listopad 2019. u odnosu na isto razdoblje 2018.

 

Uzroci toga se ogledaju u sporijem ekonomskom rastu od očekivanog, porastu potražnje za polovnim automobilima, te novim ekološkim standardima.

 

Što se tiče SAD, tamo je prodaja umnogome pala zbog trgovinskog rata Bijele kuće s Kinom, u kojoj se proizvodi veliki dio automobila namijenih za tržište SAD, a povećanje carina koje je uveo predsjednik Donald Trump se odrazilo i na skok cijene vozila.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio