Tradicionalni božićni koncert HKUD-a sv. Ante – Cim 'Gradu s ljubavlju'

Datum objave: 05.12.2019   Broj čitanja: 306
Uz domaćine, HKUD „sv. Ante – Cim“, koncert će obogatiti KUD “Kupljenovo” iz Kupljenova te ženska klapa “Zvizdan” iz Posušja.
Tradicionalni božićni koncert HKUD-a sv. Ante – Cim 'Gradu s ljubavlju'

 

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „sv. Ante – Cim“ iz Mostara u subotu, 7. prosinca u 19:00 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru priređuje svoj tradicionalni božićni koncert „GRADU S LJUBAVLJU” kojim će unijeti božićni duh u grad.

 

Ulaz je besplatan.

 

Kao i dosadašnjih godina ljepotom plesa, pjesme, običaja i bogatstvom narodnih nošnji upriličit će nezaboravno druženje sa svima onima koji dođu i budu gosti ove manifestacije.

 

Uz domaćine, HKUD „sv. Ante – Cim“, koncert će obogatiti KUD “Kupljenovo” iz Kupljenova te ženska klapa “Zvizdan” iz Posušja.


 

1872. godine u njedrima Franjevačkog samostana u Mostaru nastalo je Društvo sv. Ante koje je djelovalo sve do potkraj Drugog svjetskog rata. 1993. godine u Domu sv. Ante u Cimu, zajedno sa preživjelim članovima drevnog Društva sv. Ante i podmladkom Društvo se obnavlja pod imenom HKUD „sv. Ante – Cim“ Mostar.

 

Društvo njeguje i čuva tradicionalno kulturno nasljeđe hrvatskog naroda Mostara i okolice, njegove običaje, pjesme i igre, nošnje i glazbala, kao i folklor susjednih država i naroda te sa sobom nosi vedrinu i uzbudljivu raznolikost narodnog stvaralaštva.

 

Rad Društva obuhvaća sve uzraste, počevši od najmlađih školaraca i školarki, potom mladih srednjoškolskog uzrasta, studentskog uzrasta, rekreativne skupine kao i onih starijih, koji vjerno čuvaju izvorni narodni folklor našeg kraja i naroda.

 

Ne zaboravite: „Mi smo 26 godina s Vama i za Vas jer sve što zajedno sačuvamo kroz stoljeća postaje kulturno blago jednog naroda“,

 

Srdačno, dobro došli!

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio