Promovirano šest diplomanada i otvorene radionice za obradu metala i stakla na ALU

Datum objave: 10.12.2019   Broj čitanja: 287
U okviru Dana Sveučilišta na Akademiji likovnih umjetnosti svečano je promovirano šest diplomanada u magistre kiparstva, slikarstva i grafike i profesore likovne kulture te su otvorene radionice za obradu metala i stakla.
Promovirano šest diplomanada i otvorene radionice za obradu metala i stakla na ALU


U ime rektora SUM-a prof. dr. sc. Zorana Tomića, diplomandima se obratio prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivo Čolak koji je istaknuo kako diplomandi mogu biti sretni i ponosni što su završili Akademiju likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru. „Današnji dan je vaš dan, a današnja svečanost je kruna vašeg višegodišnjeg truda i rada. Diplome koje ćete danas dobiti nastojte da vam zaista posluže, da vam ne budu samo neka potvrda, posebice mislim na vas koji ćete djelovati u okviru odgojno-obrazovnog rada“, kazao je prorektor Čolak.

 

Dekan ALU-a Stjepan Skoko je naglasio kako je promocija posebno svečan trenutak kako za diplomande tako i za Akademiju likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru. „Petogodišnjim studijem na akademiji zasigurno ste stekli znanja i vještine koje ćete moći praktično primijeniti u budućim poslovima“, rekao je dekan Skoko te dodao kako je ponosan na novu generaciju magistara kiparstva, slikarstva i grafike te profesore likovne kulture.

 

 

Radionice za obradu metala i stakla studentima Akademije bit će prostori za stvaranje novih umjetničkih djela. „Radionice će služiti i služe studentskoj praksi i otvorene su za suradnju s gospodarstvom i drugim umjetnicima koji u njima mogu izrađivati vlastite umjetnine, a isto tako se i educirati kroz praktičnu primjenu. Radionice će, prije svega, studentima omogućiti praktičnu primjenu znanja i vještina stečenih kroz teorijsku nastavu te dodatno ojačati studentsku praksu na ALU koja je za oblik nastave kakav se izvodi na ALU od velikog značaja jer praktična nastava predstavlja i najzastupljeniji oblik nastave“, naglasio je dekan Skoko te dodao kako se otvaranjem radionica otvara i mogućnost suradnje s gospodarstvom što predstavlja i proširenje djelatnosti Akademije na izvannastavni sektor.

 

U čast prve, povijesne sjednice Senata koja je održana izvan Mostara na Akademiji likovnih umjetnosti 13. prosinca 2017. podignuta je ploča kako bi ostao trag i podsjetnik na povijesnu sjednicu, a ploču su otkrili rektor Tomić i dekan Skoko.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio