Nepoželjni i nelegitimni prevarant Komšić opet proziva Ivana Bobana

Datum objave: 15.12.2019   Broj čitanja: 1220
Persona non grata za Hrvate, a od jučer i za Bošnjake, Željko Komšić, koji je ulaskom u koaliciju s SDA i SBB-om potvrdio da je samo privjesak Bakira Izetbegovića nastavlja s prozivkama.
Nepoželjni i nelegitimni prevarant Komšić opet proziva Ivana Bobana

 

Već dulje vremena njegova meta je Ivan Boban, član Predsjedništva SDP-a, Gruđanin i jedan od najškolovanijih političara u BiH koji je, za razliku od nekih Komšićevih kolega, fakultete završavao još dok je bio izvan visoke politike.

 

Naime, Komšića je zasmetalo kad je Boban usred Sarajeva ljetos rekao da je Komšić persona non grata tamo gdje su Hrvati u većini.

 

Od tada, Komšić gdje god stigne proziva, a među malobrojnim prijateljima i vrijeđa Bobana zbog prezimena, a kad je u alkoholnom zanosu čak ima fobiju od toga da će upravo ovaj Boban biti obnovitelj Herceg Bosne.

 

Ni danas nije mogao bez Ivana Bobana. -Očito je da je kod njih (SDP BiH) došlo do strateške promjene pa su sada na pozicijama HDZ-ovog i Ivan Bobanovog takozvanog "legitimnog predstavljanja naroda", čim ne postoji spremnost da se istraje na pozicijama koje su dogovorile sve probosanske stranke - rekao je Komšić.

 

Naime, Komšić je u panici s obzirom da mu je odmah nakon proglašenja nepoželjnim u hrvatskim općinama, gradovima i županijama u BiH sužen manevarski prostor. U RS odavno ne ide jer je bio na ratnoj nozi sa Srbima, a svaki rat koji je započeo s njima izgubio je. S obzirom da je izdao i Sarajevo odlaskom u zagrljaj Bakiru Izetbegoviću, problemi se iz dana u dan produbljuju, a da ne govorimo o međunarodnoj zajednici jer su upravo Amerikanci i neki visoki europski dužnosnici stali iza tzv. građanske vlasti u Sarajevu, a koja je doživjela totalni debakl nakon što joj je Komšić okrenuo leđa.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio