Izraelsko - kineski investitor: Ako preuzmemo Aluminij prosječne plaće 1500 KM

Datum objave: 16.12.2019   Broj čitanja: 734
Nadzorni odbor Aluminija Mostar danas bi na sjednici trebao donijeti odluku o novoj ponudi izraelsko – kineskog investitora za pokretanje proizvodnje u ugašenom gigantu.
Izraelsko - kineski investitor: Ako preuzmemo Aluminij prosječne plaće 1500 KM

 

Kako doznajemo, čelnik Abraham Group Amir G. Kabiri je prije nekoliko dana poslao i pismo direktoru Aluminija Dražanu Pandži u kojem još jednom podsjeća kako njegova grupacije i dalje pokušava predložiti plan koji bi osigurao nastavak rada nekadašnjeg giganta, uvođenje novih linija i dugoročno pokretanje proizvodnje koje ima za cilj prvo vratiti Aluminij na poziciju gospodarskog lidera u BiH, a zatim uvođenjem novih proizvodnih linija učiniti ga značajnim ‘igračem’ i na svjetskom tržištu.

 

Kabiri posjeća kako je samo u analizu stanja u Aluminiju i procjenu stanja proizvodnih pogona uloženo 250 000 eura, što nije učinio niti jedan navodnih investitor koji je bio zainteresiran za mostarsku tvornicu. On dodaje kako su i kineski partneri još uvijek zainteresirani za ovaj projekt, a koji svojim znanjem i tehnologijama, te pozicijom na svjetskom tržištu, mogu lansirati Aluminij u sfere do kojih nikada nije uspio doći.

 

Da bi se sve to dogodilo, prvo ponudu treba prihvatiti Nadzorni odbor Aluminija, a zatim i Vlada Federacije BiH. U novoj ponudi investitor ne traži nikakve ustupke od Vlade Federacije, nudi povratak na posao odmah za 170 radnika od 1. siječnja, a u idućih godinu dana bi taj broj trebao biti skoro udvostručen. Prosjek plaće bi trebao biti oko 1500 maraka, a zajamčene su investicije koje se broje u desetinama milijuna eura, te konstantno povećanje broja radnika i širenje proizvodnje. Investitor bi vlasnicima Aluminija plaćao najam prostora, koji bi bio osiguran iz planirane dobiti poduzeća, a koji se broji u milijunskim iznosima.

 

Ero.tel

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Gugfch16.12.2019 08:51 sati
    Koga mantate više
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio