PRVA NAKON TUĐMANA STALA JE UZ HRVATE U BIH!

Datum objave: 19.12.2019   Broj čitanja: 786
Kao predsjednica Republike Hrvatske, Grabar-Kitarović se ustrajno zalagala za prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, boreći se za hrvatsku ravnopravnost i ostvarenje prava konstitutivnog naroda.
PRVA NAKON TUĐMANA STALA JE UZ HRVATE U BIH!

 

U svom petogodišnjem mandatu kontinuirano se zalagala za poštivanje prava hrvatskog naroda u BiH na odabir vlastitih legitimnih političkih predstavnika i legitimno zastupanje na svim nivoima vlasti te, oštro osuđujući prekršaje ustavno-definiranih prava bh. Hrvata, pozivala na izmjene Izbornog zakona i zastupala političku, kulturnu, obrazovnu i medijsku ravnopravnost. Zastupanjem politike jednakopravnosti i neovisne političke opredijeljenosti hrvatskog političkog subjekta u BiH, kao predsjednica svih Hrvata isticala je razgovor o Bosni i Hercegovini i položaju bh. Hrvata na najvišim razinama svjetskih političkih razgovora.

 

Kolinda Grabar Kitarović nikad nije primila Željka Komšića u Zagrebu čime mu je jasno poručila da je prevara neviđenih razmjera. Hrvate u BiH spominjala je u svim velikim, javnim nastupima.

 

Hrvati u Bosni i Hercegovini su konstitutivan narod i imaju pravo na svoj nacionalni identitet, vjeru i jezik! Čuvajući konstitutivnost i opstojnost Hrvata u Bosni i Hercegovini, čuvamo ukupni identitet i opstojnost hrvatskoga naroda. Stoga ću još snažnije djelovati kako bi Republika Hrvatska pružala aktivnu potporu očuvanju identiteta Hrvata u Bosni i Hercegovini, poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

 

Informacije o biračkim mjestima:

 

U Bosni i Hercegovini ukupno je četrdeset i četiri (44) biračka mjesta.

 

Glasačka mjesta i registracija na dan izbora su na adresama:

• Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sarajevu – na adresi: Srednja ekonomska škola, Zmaja od Bosne 39, Sarajevo
• Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru – na adresi: OŠ Petra Bakule, Ulica kralja Tomislava 9, Mostar i Gimnazija Fra Grge Martića, Ulica kralja Tomislava 9A, Mostar
• Generalni konzulat Republike Hrvatske u Banja Luci – na adresi: Milana Kranovića 1, Banja Luka,
• Generalni konzulat Republike Hrvatske u Tuzli – na adresi: Katolički školski centar „Sveti Franjo“, Klosterska 10, Tuzla
• Konzulat Republike Hrvatske u Livnu –na adresi: Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ , Župana Želimira 25, Livno
• Konzulat Republike Hrvatske u Vitezu – na adresi: Osnovna škola „Vitez“, Vitez, Ulica Josipa Kuravije br. 2.,

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio