FOTO: „Aleksi“ dospjela i do platna Filozofskog fakulteta

Datum objave: 22.12.2019   Broj čitanja: 843
Mlada djevojka izgubljena u svijetu, suočena s neuspjesima i nepromišljena u odlukama našla je svoje mjesto na platnu Filozofskog fakulteta u Mostaru.
FOTO: „Aleksi“  dospjela i do platna Filozofskog fakulteta


Ovaj međunarodno nagrađivani film redateljice Barbare Vekarić prikazan je mostarskim studentima u na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.
Film prati život djevojke u kasnim dvadesetim godinama koja bježi od stvarnosti svijeta, sreću pronalazi u raznim avanturama, alkoholu i drogi. Daleko je od tipičnog ženskog primjera viktorijanske dame, i svima nam daje mogućnost da u njoj pronađemo dio sebe.


„Željela sam napraviti film koji je za mladu populaciju, prikazati alternativnu priču o djevojci koja nije tipična ljepotica, nije uzoran lik, koja neće biti pobjednik na kraju filma. Željela sam napraviti nešto za djevojke koje bi se mogle poistovjetiti s njenim karakterom“ u svom je razgovoru sa studentima rekla redateljica Vekarić.
Dodala je i kako je film najbolje prihvaćen među mlađom populacijom, koja i jeste progresivnija. Ovo se potvrđuje i reakcijama studenata, koji su nakon prikazivanja imali samo riječi hvale.


„Oduševljena sam filmom. Već dugo vremena nisam imala priliku pogledati toliko dobar hrvatski film, koji ne prikazuje savršenu ženu, nego baš suprotnu ličnost od nje. Aleksi nosi dio svih naših problema, i grešaka u nošenju s njima. Mislim da film šalje jaku poruku, i preporučila bih ga svima, ne samo studentima i mladim ljudima.“ rekla je studentica Filozofskog fakulteta, Ania Pehar.

 
Događaj su organizirale udruge studenata novinarstva, odnosa s javnošću i psihologije. Prije samog prikazivanja filma, studentica Danijela Novaković izvela je pjesmu „More“ pod pratnjom gitariste Matije Krivošića.

 

Katarina Živković/Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio