POPIJTE RAKIJICU! Istraživanja potvrdila da je višestruko zdrava i korisna

Datum objave: 28.12.2019   Broj čitanja: 1666
U mnogih narodnim receptima za zdravstvene pripravke zasigurno će se naći rakija.
POPIJTE RAKIJICU! Istraživanja potvrdila da je višestruko zdrava i korisna

 

Da je dobra za štošta potvrdit će mnogi stariji ljudi koji su je nekad češće koristili u borbi protiv zdravstvenih tegoba, od stavljanja obloga do konzumacije koja potiče rad želuca, ublažava zubobolju ili slično. Da nije riječ o pustim pričama potvrdila su i neka istraživanja stručnjaka. Ako je do sada niste nikada konzumirali, evo pet razloga za (umjereno) pijuckanje rakije:

 

Dobra je za krvne žile

 

Jedna čašica rakije liječi upale unutarnjeg zida krvnih žila u kome se nalazi masna naslaga, koja može stvoriti pucanje i srčani udar. Jednako tako, usporava stvaranje tromba i ubrzava njegovo razlaganje.

 

Oslobađa od stresa

 

Prirodno antistresno sredstvo? Da, i to je rakija. Ako je pijete umjereno, djeluje na živčani sustav tako da vas opušta. Važno je samo ne pretjerati, dakle popijte jedno do dva pića koja sadržavaju deset grama alkohola.

 

Rakija smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara

 

Rakija sprječava stvaranje naslaga kolesterola u vašem krvožilnom sustavu i potiče smanjenje količine kolesterola. U konačnici, sve to utječe na manju opasnost pojave srčanog ili moždanog udara.

 

Prevencija infekcije i prehlade

 

Alternativna medicina potvrdit će da rakija ubija bakterije u grlu, a pomiješate li je s limunom i malo tople vode, dobit ćete zanimljiv lijek za upalu grla.

 

Piće koje ne deblja

 

Zanimljivo, čašica rakije ima vrlo malo kalorija i ne deblja. Već smo spomenuli da smanjuje razinu kolesterola u krvi, što je također značajno za sve one koji se bore s viškom kilograma. Od rakije se zasigurno nećete udebljati, osobito ako je pijete u preporučenim umjerenim količinama.

 

Dnevno.hr

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • ;-)28.12.2019 21:02 sati
    popio
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio