Predsjednica sama došla na sučeljavanje: Milanović ostao u toplom krevetu

Datum objave: 29.12.2019   Broj čitanja: 587
Iako je N1 televizija poslala poziv stožerima oba kandidata, oni službeno nisu ni potvrdili ni odbili sučeljavanje. Do ranih jutarnjih sati nije bilo potvrde hoće li Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović doći.
Predsjednica sama došla na sučeljavanje: Milanović ostao u toplom krevetu

 

Međutim, aktualna predsjednica došla je na sučeljavanje, dok se njezin protukandidat nije pojavio i najvjerojatnije se nije mogao probuditi na vrijeme.

 

- Za mene su svi birači isti, ne dijelim ih na "Škorine", "Kolindine"... Jednostavno tražim potporu svih birača - rekla je Kolinda na početku razgovora. Obzirom da se Milanović nije pojavio, ona će sama odgovarati na pitanja. 

 

- Mi kandidati sučeljavamo naš program. Nisam bitna ja, Kolinda, i ne borim se za fotelju na Pantovčaku, već za bolju Hrvatsku. Imala sam tri Vlade koje su se promijenile, a sada trebamo nastaviti tim putem. Vraćanje na podjele meni nije prihvatljivo - rekla je.

 

Rekla je da je shvatila poruku birača koji žele da se Hrvatska razvija po pitanjima pravosuđa, gospodarskog rasta.

 

- Ja moram uvažavati sva mišljenja, pa i onih koji se ne slažu sa mnom, zato sam pozvala i one koji nisu glasali za mene u prvom krugu da mi daju svoj glas, jer uvijek ću slušati narod i biti uz narod - rekla je. 

 

Istaknula je da treba ukinuti dužničko ropstvo koje je u Hrvatsku "doveo Zoran Milanović sa svojim Ovršnim zakonom". 

 

- Nastavit ću se boriti za prava ovršenih građana i svih ugroženih skupina, uključujući i borbu za prava žena - rekla je.

 

- Bojim se da ovdje konzervativizmom smatraju vjeru, domoljublje, ljubav prema crveno-bijelim kvadratićima - rekla je Grabar Kitarović i dodala da ne znači da ljudi s lijevog političkog spektra ne mogu biti domoljubi. 

 

- Ja sebe ne volim smatrati političarkom, koliko državnicom. Politika mi nije bila omiljeno zanimanje, više sam se bavila diplomacijom. U tim situacijama ja sam bila među narodom, ono što sam obećala od prvog trenutka. Ni sad se ne borim za fotelju na Pantovčaku, jer sam jako malo sjedila u njoj, nego sam bila po terenu i otvarala sam vrata našem gospodarstvu - rekla je predsjednica. Dodala je da je Hrvatsku stavila na kartu svijeta.

 

 Uslijedilo je pitanje o predstavniku Hrvata u BiH, odnosno smatra li Komšića legitimnim predstavnikom.

 

"Sve dok hrvatski narod u BiH kaže da nije birao gospodina Komšića, on je za mene nelegitiman predsjednik", rekla je.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio