Kupio radniku terenac od 45.000 KM

Datum objave: 30.12.2019   Broj čitanja: 1222
Iako njegova građevinska firma, koju je osnovao 2006. godine, posluje itekako uspješno te stalno nagrađuje radnike i njihovu djecu..
Kupio radniku terenac od 45.000 KM

 

Zeničanin Benjamin Avdispahić, poduzetnik i humanista koji već 25 godina živi i radi u Njemačkoj, oduševio je javnost nakon što je svom radniku Slavenu Stojanoviću, inače rodom iz Teslića, poklonio terenac vrijedan 45.000 maraka.

 

Ova nesvakidašnja gesta pozitivna je priča u moru onih o izrabljivanju bh. radne snage, koja, trbuhom za kruhom, masovno odlazi da radi u Njemačku.

 

Prema riječima Avdispahića, uopće se nije dvoumio kad je čuo da je Stojanović izrazio želju da ima automobil Hyundai.

 

– Bio sam radnik i znam što znači raditi, pokušati nešto ostvariti. Slaven je izrazio želju da ima taj terenac, ali bijeli. Odmah sam došao na ideju da mu to kupim u znak zahvalnosti za veliki doprinos koji daje mom poduzeću – govori on za Dnevni avaz.

 

Iako nije uspio naći bijeli, kupio je sivi, a potom platio da ga ofarbaju u bijelu boju. Kad je na proslavi firme, uz vatromet, uručio radniku ključeve automobila, svi su bili u šoku.

 

Neće stati s ovim

– Nitko nije mogao vjerovati da sam to učinio. Slaven je, također, ostao zatečen. Ali, odlučio sam da nagradim njegov trud. On mi je desna ruka i zaslužio je to. Rekao sam radnicima da s ovim neću stati, činit ću to i ubuduće – govori Avdispahić te dodaje da ovo ne radi zbog medijske pažnje nego da bude primjer drugim ljudima, privatnicima, za koje tvrdi da mogu učiniti isti gest i pomoći te motivirati radnike.

 

Radnik Stojanović nije krio oduševljenje što mu je Avdispahić ispunio jednu od životnih želja.

 

– Veliko hvala firmi i čovjeku koji je prepoznao i znao nagraditi rad i trud radnika, a ovo nije jedini put da je to učinio. Neizmjerno sam mu zahvalan. Ovo je velika stvar za mene – napisao je Stojanović.

 

Podijelio paketiće

Iako njegova građevinska firma, koju je osnovao 2006. godine, posluje itekako uspješno te stalno nagrađuje radnike i njihovu djecu, ovaj humanist i ljudina nije zaboravio ni na svoje Zeničane.

 

Došao je u grad čelika i paketićima obradovao učenike Područne škole “Aleksa Šantić” u Dolači, koju je i sam pohađao, piše Dnevni avaz.

 

Kupio radniku terenac od 45.000 KM
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Pauk04.01.2020 17:24 sati
    Svaka cast
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio