Grabar Kitarović i Milanović složni: Komšić nelegitiman!

Datum objave: 30.12.2019   Broj čitanja: 412
Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, kandidatkinja HDZ-a, te SDP-ov kandidat Zoran Milanović na RTL-u su komentirali Željka Komšića.
Grabar Kitarović i Milanović složni: Komšić nelegitiman!

 

I to je jedino pitanje o kojem su se i jedno i drugo složili, a to je da je Komšić politička štetočina u BiH.

 

- Gospodin Komšić je legalno, ali nelegitimno izabran član Predsjedništva BiH. On bi trebao biti ne samo etnički, nego i politički predstavnik svih Hrvata. U mom programu je prije svega ulazak BiH u EU. Mislim da Europa i ostatak svijeta duboko podcjenjuju stanje u toj državi i da njoj treba pristupiti na poseban način, ali pod uvjetom poštivanja svih načela, ne samo Daytonskog ugovora, nego i prethodnih ustava BiH koji predviđaju, ne samo jednakopravnost državljana već i jednakopravnost svih naroda. Nastavit ću se boriti za pravo hrvatskog naroda bez obzira što je najmanji da bude jednakopravan u svemu s ostala dva naroda i sa svim državljanima BiH - rekla je Grabar-Kitarović

 

Svoj odgovor je imao i Milanović

 

- Kao premijer bio sam uvijek i u svakom trenutku tu za Hrvate iz BiH, cipelom na terenu, ne čizmom. Nisam tražio glasove, radili smo, intenzivno. Kad je doslovno gorjelo, bio sam dolje, nitko iz HDZ-a nije bio tih dana. Komšića znam godinama i kritizirat ću ga jer smo osobno razgovarali o tome. Problem je tog legitimiteta, pa čak i legaliteta. Pitanje je koliko je to uopće u skladu sa Ustavom BiH. On bi trebao biti biran od Hrvata kao što su predstavnici talijanske ili srpske manjine u Hrvatskoj birani od Srba i Talijana - rekao je Milanović.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio