Šef poslodavaca FBiH dao intervju nakon kojeg je najbolje iseliti

Datum objave: 03.01.2020   Broj čitanja: 2878
Ne tako davno Dnevni Avaz imao je tekst o plaćama u Preventu, u goraždanskom dijelu tvrtke koje su 390 KM. Ako to nije robovlasništvo onda ne znamo što je.
Šef poslodavaca FBiH dao intervju nakon kojeg je najbolje iseliti

 

Adnan Smailbegović je član Nadzornog odbora Preventa, vlasnik tvrtke Wood Team, predsjednik Udruge poslodavaca FBiH... i vjerojatno on ne može shvatiti kako je biti  u koži tog radnika koji prima 390 maraka mjesečno.

 

Isti taj Smailbegović jutros je u Oslobođenju komentirao potrebu uvoza radnika, a da stvar bude apsurdnija odgovarajući novinaru kazao je: Mi kao Udruga već neko vrijeme zagovaramo liberalizaciju uvoza radne snage. Vidite šta Njemačka radi...

 

Od dugogodišnjeg gospodarstvenika očekivalo bi se da malo više razmišlja jer spomenuti u istoj rečenici BiH i Njemačku može samo totalni gospodarski analfabet ili netko tko je odnarođen i tko na temelju svoje plaće gleda druge.

 

Nije briljirao ni u idućem pitanju, a radi se o zahtjevu sindikata da minimalna plaća bude 1000 KM, koja je također nedovoljna za život u BiH jer je potrošačka košara ovdje oko 2000 KM, ali očito ni to ne dira Smailbegovića. - Teško je licitirati iznosom, ali mislim da je prijedlog sindikata o minimalnoj plaći od tisuću KM nerealan u ovom trenutku. Danas imamo minimalnu plaću od oko 400 KM, stoga taj skok od dva i pol puta apsolutno nije realan - navodi Smailbegović te nastavlja s tezom kako politika guši gospodarstvo i slično ono čega su se i Bošnjaci i Srbi i Hrvati i ostali dovoljno naslušali ova skoro tri desetljeća.

 

I onda se čudimo što se država prazni... I ne praznila se s ovakvim razmišljanjima.

 

Kada Oslobođenje objavi cijeli intervju na svom webu prenijeti ćemo ga kako biste se uvjerili da je radnik, kada se uđe u srž ovog razgovora, negdje tamo... a kada ga negdje tamo postavi prvi čovjek poslodavaca ponavljajući kako prvo njima treba olakšati pa će i oni nekome olakšati, e onda smo u problemu.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 05.01.2020 08:34 sati
    Robovlasništvo
  • Jozo pc04.01.2020 13:28 sati
    Ovaj nema dvi čiste u glavi
  • ...03.01.2020 10:25 sati
    Nek se svi skupa napuse k.... , Tribaju se radnici pobunit i s..c im glave pa bi vidili kako bi se ponasali, nego su oni ocito svi zaboravili kako su nekad zivili pa sad umjesto da pomogne radniku oni samo gledaju sebi a na racunin milioni koda Ce ih novi dizat na onom svitu
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio