Je li ovo Plenkovićev protukandidat za predsjednika HDZ-a?

Datum objave: 05.01.2020   Broj čitanja: 1207
Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske, iskusni diplomat večeras je komentirao poraz Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu Republike Hrvatske.
Je li ovo Plenkovićev protukandidat za predsjednika HDZ-a?

 

- Ovo je poraz koji boli. Posebice nakon neuspjeha na izborima za Europski parlament. Birači HDZ-a uputili su nam poruku da moramo nešto promijeniti. Izbore ove godine želimo pobjediti. - kazao je Miro Kovač.
 
Upravo njega mnogi vide kao novog predsjednika HDZ-a, međutim on večeras nije htio ništa komentirati, ali iz svega se može naslutiti da je on jedan od kandidata za predsjednika HDZ-a i protukandidata Andreja Plenkovića.
 
 
Ovo je biografija Mire Kovača.
 

Miro Kovač, rođen 1968. u Splitu, političku je karijeru počeo u odjelu za informiranje u uredu hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Na Pantovčaku je 1999. imenovan pomoćnikom savjetnika za euro-atlantske integracije. Prelazi zatim u Ministarstvo vanjskih poslova i obnaša dužnosti savjetnika u hrvatskim veleposlanstvima u Bruxellesu i Parizu, a 2004. imenovan je pomoćnikom ministra vanjskih poslova. Godinu poslije bio je šef diplomatskog protokola. Od 2008. do 2013. bio je hrvatski veleposlanik u Njemačkoj. Daljnje veleposlaničke dužnosti je odbio kako bi početkom 2014. preuzeo dužnost međunarodnog tajnika HDZ-a.

 


Oženjen i otac troje djece, Kovač je stekao doktorat iz povijesti međunarodnih odnosa na Sveučilištu Sorbonne Nouvelle u Parizu.

Je li ovo Plenkovićev protukandidat za predsjednika HDZ-a?
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio