Emir Tiro objavio plan rušenja Milana Bandića

Datum objave: 07.01.2020   Broj čitanja: 916
Emir Tiro, u hrvatskoj javnosti poznatiji kao Goran Beus Richembergh, složio je detaljan plan za rušenje Milana Bandića.
Emir Tiro objavio plan rušenja Milana Bandića

 

Međutim, kako baš nije intelektualno vješt da uspješno prikrije pravo ime i prezime, a ono je naslijeđeno od oca iz Armije RBiH kojeg se sumnjiči za ratne zločine, tako nije ni vješt u čuvanju strategije kojom planira srušiti Bandića.

 

Objavu zastupnika GLAS-a, sina osumnjičenog za ratne zločine nad nebošnjačkim stanovništvom, prenosimo u cijelosti:

 

"Nisam Zagrepčanin ali radim u Zagrebu i stanje u Zagrebu je važno za čitavu Hrvatsku. Kad se pobijedi Milan Bandić i dokine njegov klijentelistički i koruptivni model upravljanja gradom, to će biti promjena paradigme koja može omogućiti ozbiljne promjene na bolje u čitavoj Hrvatskoj. Zato se Zagreb tiče i svih nas koji ne živimo u njemu. Aktivistički krug koji organizira prosvjede protiv Milana Bandića ne razumije temeljnu stvar: njega se može srušiti samo na izborima i uspješno ga može potisnuti samo protukandidat/kinja koji će uspjeti uvjeriti većinu birača (a ne samo aktiviste) da je u stanju upravljati velikim gradom u korist građana. To je, dakle, prvorazredni politički projekt i nemoguće ga je realizirati bez političkih stranaka, njihovih aktivista i političara. U to smo se do sada mogli uvjeriti bezbroj puta, od protesta u Varšavskoj pa do kina Europa, kad se unatoč velikoj energiji nije uspjelo napraviti ništa. Pristup koji isključuje političke stranke i političare, koji je opet na djelu, osuđen je na propast i zapravo ide u korist Milanu Bandiću. Samo koncentrirana politička akcija, a to je pokazala kandidatura Anke Mrak Taritaš 2017., ima ozbiljne šanse za uspjeh", piše Beus Richembergh.

 

Iznio plan što bi trebalo napraviti

 

Pa nastavlja s planom.

 

"Dakle, a) potrebno je ustanoviti što širu koaliciju političkih stranaka, nestranačkih inicijativa i uglednih i stručnih građana koji su suprotstavljeni Bandiću i njegovoj mreži. Oporbeni zastupnici u Skupštini moraju biti dio tog projekta jer oni znaju najviše. Tu mjesta ekskluzivizmu i taštinama umišljenih veličina ne smije biti;

 

b) utvrditi zajedničku programsku platformu s 5-10 ključnih točaka na kojima bi se promijenila paradigma upravljanja gradom. Definirati realan okvir na pitanjima oko kojih se može postići konsenzus i ne inzistirati na krajnjim rješenjima jer za njih je nerijetko potrebna pomoć struke ili mišljenje građana kojih se to tiče (javne rasprave);

 

c) odlučiti o konkretnoj osobi koja će biti kandidat/kinja platforme za gradonačelnika/cu, dakle lider i personifikacija promjena;

 

d) dogovoriti zajedničku listu za Skupštinu i mjesnu samoupravu. Taštine ostaviti doma, ako ne može drugačije onda listu poredati ždrijebom. Mjesta ima za sve dobronamjerne i na listama za vijeća gradskih četvrti;

 

e) definirati konkretan dinamički plan pretkampanje sa svim sadržajima (protesti, tribine, kvartovske akcije, fundraising kampanje...)

 

f) ustanoviti plan promjena (najvažnije poteze i odluke oko kojih platforma može postići konsenzus) koje će biti poduzete u prvih 6 mj., prvoj i drugoj godini mandata kako bi se nakon izbora moglo odmah pristupiti poslu", piše.

 

Odluka je na građanima Zagreba

 

U zaključku kaže kako je sve na kraju na stanovnicima Zagreba.

 

"Tko god misli da se protestima jednom mjesečno na Trgu, na kojima 'nema mjesta političarima i strankama' može postići bolje i više, taj stvarno nema ozbiljne namjere, a ni ozbiljne šanse da išta mijenja.

 

Promjene mogu i moraju osigurati Zagrepčani. A mi drugi možemo pomoći ako nas trebaju.


Zagrepčani, sretno", zaključuje zastupnik.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio