Erdogan i Milanović oživljavaju priču o Herceg Bosni

Datum objave: 16.01.2020   Broj čitanja: 927
U telefonskom razgovoru Zorana Milanovića s turskim predsjednikom dan nakon izborne pobjede ponovno se razmatrala potreba analize sporazuma koji je potpisan prije 25 godina i njegov utjecaj na aktualne događaje u BiH, piše hrvatski tjednik Nacional.
Erdogan i Milanović oživljavaju priču o Herceg Bosni

 

S obzirom da je u taj Ustav BiH ugrađena i Herceg Bosna, odnosno države ne bi bilo bez HR HB utemeljene u Grudama, a koju hrvatski političari stalno spominju kao način zaštite Hrvata u BiH, ova priča mnoge je pozitivno iznenadila. Iako je uvijek djelovao hladan prema Hrvatima u BiH koji su ga zbog toga i kaznili na izborima očito je da Milanović gaji simpatije prema svom narodu što je pokazao i kada je gorio Mostar pred izbore 2014. godine kada su velikobošnjački aktivisti zapalili zgradu HDZ-a BiH i uništili svetinje.

 

''Izvori bliski stožeru Zorana Milanovića Nacionalu su otkrili i da su se dvojica lidera složila da bi jedna od glavnih točaka razgovora u idućem razdoblju trebala biti analiza funkcioniranja Daytonskog sporazuma'', navodi tjednik. Istodobno, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je pak da Daytonski sporazum ne može da se mijenja mimo dogovora sva tri konstitutivna naroda u BiH, kao i da Srbija neće dati pristanak na promjenu Daytona, ali da svi mogu da razgovaraju, jer je svaki razgovor uvijek dobar.

 

S obzirom da ovakva situacija BiH ne vodi nigdje, možda će najbolje biti da trojica lidera sjednu i pokušaju naći kompromis za ovu zemlju.

 

Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio