Čapljina će opet mirisati po keksu...

Datum objave: 17.01.2020   Broj čitanja: 505
Proteklih dana živo je u Lasti i oko nje, gdje se odvijaju radovi za rekonstrukciju i pripremu tvornice za novo razdoblje.
Čapljina će opet mirisati po keksu...

 

Nakon što su u prosincu počeli radovi na rekonstrukciji krova, u siječnju su nastavljeni radovi na čišćenju dvorišta i zgrada kompleksa ”Laste”, piše Čapljinski portal.

 

Također, rješavaju se imovinsko-pravni odnosi kako bi se ”Lasti” vratilo ono što joj pripada, odnosno zemlja koju su zaposjeli pojedinici čije se njive nalaze uz Lastu.


Vraćanje starog sjaja Lasti

 

Vlasnik Violete Petar Ćorluka ranije potvrdio da je završen proces preuzimanja Laste te za obnovu i osposobljavanje proizvodnje po standardima koje zahtjeva Europska unija planira uložiti 20.000.000,00 KM.

 

”Svakako mi je najvažnije da Lasta povrati onaj brend koji je imala. U proizvodnju će se uložiti maksimalan trud i sredstva da dobijemo vrhunske proizvode. Pogoni i stanje u kojem je Lasta sada ne zadovoljavaj proizvodnju hrane pa je prvi potez obnova krova, zidova, otvora, podova…, a već su u tijeku užurbani pregovori za obnovu s novim tehnologijama i strojevima.

 


Čapljina će opet mirisati po keksu

 

Nakon obnove raspisuje se natječaj za radnike i svakako nam je u cilju angažirati lokalno stanovništvo koje zna i želi raditi. Moram istaknuti potporu i partnerskih firmi, kao što su Ferero roshe, Barilla… koje će nam svakako pomoći sa svojim znanje i iskustvom.

 

Blizina željezničke pruge uveliko olakšava komunikaciju za prikupljanje, odnosno nabavku potrebitih sirovina koje su van granice naše države. Vjerujem da će Čapljina uskoro mirisati po mirisu najboljeg keksa poznatog u široj regiji”, istaknuo je ranije Ćorluka.

 

Čapljinski portal

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio