Direktor pričao o 'nemogućem' povećanju plaća za 200 KM, komentator ga ušutio

Datum objave: 20.01.2020   Broj čitanja: 660
Direktor Udruge poslodavaca FBiH Mladen Pandurević sve se više potvrđuje kao profesionalni davatelj izjava koje su, ruku na srce, jako zanimljive.
Direktor pričao o 'nemogućem' povećanju plaća za 200 KM, komentator ga ušutio

 

Međutim, radnicima uglavnom ne idu na ruku jer nejasno je kako bi zakoni koje mjesecima zagovara Pandurević išli na ruku radnicima s obzirom da su tek rijetki poslodavci spremni ponuditi minimalnu plaću od, primjerice, 1000 KM, što bi bila neka psihološka granica kojom bi se ljude zadržalo u BiH.

 


- Nek mi netko kaže što liječnik iz Njemačke napušta svoj posao i odlazi, je li to dokaz da Njemačka nije sređena država i da on tamo nema izvanrednu plaću?! U Emiratima, Kataru, na Floridi mu je ponuđeno duplo više i on ode. Mi trebamo shvatiti da su migracije uvijek postojale, pogotovo na ovom područuju. Odgovorno vam tvrdim, kad bismo mi sada za 200 KM povećali plaće, nijedna ekonomija u postotku ne bi izdržala takav skok, a odlazak ljudi se ne bi bitno smanjio - kazao je Pandurević. Čitatelj Klixa dao je sjajan komentar na njegovu izjavu.

 

"U BiH postoje dva sna - jedni sanjaju Njemacku drugi sanjaju drzavni posao na budzetu. Raditi za Pandurevica i njemu slicne privatnike niko ne zeli. Privatnici lazu da nemaju novca. A voze nova auta, skijanje u Svicarskoj i Austriji, trcanje, rekreacija, snobovski zivot, bez osjecaja za sirotinju. Normalno da od takvih snobova normalan svijet bjezi i odlazi u Njemacku zapoceti novi zivot."

 

Grude.com

Direktor pričao o 'nemogućem' povećanju plaća za 200 KM, komentator ga ušutio
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio