I BH Telecom se odlučio ugasiti program NovaBH i tako zaustaviti medijsko porobljavanje BiH

Datum objave: 20.01.2020   Broj čitanja: 1018
I BH Telecom je nakon Eroneta i Mtela ugasio program NOVE BH i time srušio plan grupacije Telemach kojim bi građani naše zemlje platili porobljavanje ove države, i to svaki sa po 1,40 KM mjesečno.
I BH Telecom se odlučio ugasiti program NovaBH i tako zaustaviti medijsko porobljavanje BiH


Plan ''prisile'' kojim bi BH Telecom korisnicima naplatio dodatnih 1,40 KM mjesečno i taj novac dao Telemachu sasuo se u prah.

 

Kako smo već pisali, želja grupacije Telemach bila je da razvije utjecajan i jak medij preko leđa pretplatnika drugih operatera, poput BH Telecoma, M;TELa i HT Eroneta.

 

Naš narod bi rekao da je Telemach želio i jare i pare.

 

Cilj navedene grupacije nije bio samo da pokupi novac kojim bi konkurencija financirala emitiranje njihovog kanala, već i lišiti povjerenje građana u operatere poput BH Telecoma, M;TEL-a i HT Eronet-a, piše portal prvenovine.com.

 

Nakon što su M;TEL i HT Eronet ugasili TV program ''Nova BH'', danas je i BH Telecom odlučno rekao „NE“ grupaciji Telemach te odbio da svoje korisnike dodatno optereti sa 1,40KM mjesečno.

 

Da objasnimo:

Plan Telemacha je bio da u naredne tri godine, samo putem tri spomenuta telekoma, ubere preko dvadeset milijuna maraka.

 

S tim novcem bi razvijali vlastitu televiziju ¨Nova BH¨ koja bi predstavljala završni udarac u medijskom porobljavanju BiH, a da bude gore, porobljavanje vlastite države trebali su platiti građani BiH, i to svaki po 1,40KM mjesečno.

 

Navedeno objašnjava i pozive u Telemachovim medijima (N1, NOVA BH) da korisnici pređu na druge operatere. Na koga drugog, nego na Telemach?

 

Pored dva teleoperatera, i treći, BH Telecom je svojim odlučnim „Ne“ danas potpuno srušio taj nezakoniti plan.

 

Odluka BH Telecoma morala je biti teška, jer je cijelo vrijeme, tokom ovog ¨reketiranja¨ konkurenata i korisnika, Regulatorna agencija za komunikacije BiH davala podršku Telemachu, umjesto da štiti interese potrošača i korisnika, kojima bi moralo biti zagarantirano da, svako ko koristi zemaljske frekvencije kao prirodno bogatstvo BiH, ne smije naplaćivati građanima ono što je od države dobio besplatno – frekvencije.

 

Kako smo ranije pisali, i ostali operateri su se usprotivili takvom postupanju Regulatorne agencije za komunikacije.

 

Tuzlanski kablovski operater je Regulatornu agenciju za komunikacije prijavio Parlamentu BiH, zbog toga što ista ne rješava probleme iz svoje nadležnosti, nego se ponaša kao podrška Telemachu u namjeri da svakom gledatelju iz džepa uzima dodatnih 1,40 KM mjesečno, od danas pa svih narednih godina.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio