Mostarac iz Švicarske kupuje bivšu tvornicu duhana u Mostaru

Datum objave: 21.01.2020   Broj čitanja: 655
Poduzetnik otkriva da na mjestu bivše tvornice neće biti nova tvornica duhana te kako je moguće "da bude nešto slatko".
Mostarac iz Švicarske kupuje bivšu tvornicu duhana u Mostaru

 

Bivšu tvornicu Fabrike duhana Mostar kupuje švicarski poduzetnik rođen u Mostaru Mirsad Rahimić, koji je već poznat po investiranju u rodni grad i Bosnu i Hercegovinu, piše Klix.ba.

 

Rahimić je za Klix kazao kako je dobio usmenu informaciju o ponudi Općinskog suda Mostar za kupovinu objekta, te narednih dana iz Švicarske dolazi u Mostar riješiti administrativne poslove vezane za kupovinu ove tvornice.

 

- Dobio sam informacije da je sutkinja Općinskog suda Mostar donijela zaključak da ide u proceduru mojih 30 dana, ali evo još to nemam službeno i pismeno", izjavio je Rahimić. Prema informacijama kojima raspolaže, utorak i četvrtak se spominju kao dani od kojih treba početi teći rok od 30 dana za kupovinu Tvornice duhana u Mostar

 

"Narednih dana dolazim u Mostar da krenem s pripremama i svim potrebnim za otkupljivanje. Gledat ću da u tih 30 dana sve završim i uplatim i tako konačno stavimo točku na Tvornicu duhana u Mostara, kazao je Rahimić. Ako s ovom kupovinom sve bude proceduralno kako treba, kaže kako će to u skorije vrijeme postati jedno lijepo zdanje s novim radnim mjestima.

 

Otkriva da na mjestu bivše tvornice neće biti nova tvornica duhana i dodaje kako je moguće "da bude nešto slatko".

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio