WhatsApp: Otkriveno 12 propusta, sedam kritičnih

Datum objave: 29.01.2020   Broj čitanja: 394
Whatsapp je tijekom prošle godine prijavio 12 propusta u sigurnosti, priopćila je Nacionalna baza ugroženosti podataka SAD-a.
WhatsApp: Otkriveno 12 propusta, sedam kritičnih

 

Ovaj izvještaj dublje doprinosi pitanju sigurnosti podataka ove aplikacije, uzevši u obzir nedavne navode da je saudijski princ Mohammed bin Salman hakirao telefon Jeffa Bezosa, osnivača i vlasnika Amazona, prenosi Index.

 

Podaci Nacionalne baze ugroženosti podataka SAD-a dalje pokazuju da je od 12 propusta čak 7 ‘kritičnih’. Ovime je stopa ugroženosti podataka skočila znatno u odnosu na prethodne godine, kada je WhatsApp prijavljivao jedan ili dva propusta u sigurnosti, prenosi Business Insider.

 

Kompanija Facebook, koja je kupila WhatsApp 2014., nastoji otkriti gdje je došlo do upada u operativni sustav Bezosovog uređaja.

 

Nick Clegg, potpredsjednik Facebooka zadužen za međunarodne poslove i komunikaciju, izjavio je za BBC prošli tjedan da hakiranje Bezosovog mobitela ne može biti greška WhatsAppa jer je sustav korespondencije zaključan šifrom, što im onemogućuje pristupiti porukama.

 

Stručnjaci poput Marca Rogersa, potpredsjednika cyber sigurnosti u kompaniji Okta, koja se bavi izgradnjom softvera za skladištenje podataka i korisničke sigurnosti, smatraju da ovi propusti nisu novijeg datuma.

 

“To što su u 2019. pronašli propuste u sigurnosti, ne znači da su oni tek tada nastali. Mnogi od njih sigurno postoje odavno, a velika je vjerojatnost da ih je netko zloupotrebljavao”, tvrdi Rogers.

 

On dodaje da tek sada čujemo za ugroženost podataka na WhatsAppu, jer je to u interesu nekome tko se i sam boji koliko daleko se otišlo sa zloupotrebom.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio