WhatsApp više ne radi na milijunima telefona

Datum objave: 01.02.2020   Broj čitanja: 934
Starije verzije Androida i iOS operativnih sustava od danas više neće imati pristup aplikaciji WhatsApp koja je u vlasništvu Facebooka.
WhatsApp više ne radi na milijunima telefona

 

Kako je priopćila kompanija, taj potez je neophodan zbog zaštite sigurnosti korisnika, prenosi BBC.

 

Pametni telefoni, koji koriste android verziju 2.3.7 i starije verzije, kao i Iphonei IOS8 i stariji neće više moći koristiti WhatsApp, a navodi se da će većina korisnika ipak moći koristiti svoje operativne sustave nakon što ih ažurira.

 

Ipak, određeni uređaji poput iPhone 4s, koji podržavaju jedino operativni sustav iOS 7, više neće biti kompaktibilni sa aplikacijom.

 

"WhatsApp nije imao drugog izbora kako bi usluga ostala sigurna, ali istovremeno se suočava s neugodnom nuspojavom, odnosno, činjenicom da aplikacijia više nije kompatibilna sa starijim pametnim telefonima", rekao je analitičar Ben Vood.

 

Aplikacija WhatsApp je četvrta najčešće preuzimana aplikacija desetljeća, i ona je prvi put još 2017. upozorila svoje korisnike na promjene koje ih čekaju u budućnosti.

 

"Ovo je posljednja u nizu odluka nakon što je aplikacija za razjmenu poruka prestala da radi na brojnim uređajima još 2016. godine, te na svim Windows telefonima od 31. prosinca 2019. godine", izjavio je glasnogovornik kompanije.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio