Phil najavio dolazak proljeća! Potrošit će se manje drva

Datum objave: 02.02.2020   Broj čitanja: 642
Najpoznatiji svizac iz Pennsylvanije, u SAD, otkrio je da ove godine proljeće stiže rano: "Proljeće će biti rano, to je izvijesno!".
Phil najavio dolazak proljeća! Potrošit će se manje drva

 

U samu zoru današnjeg dana, nazvanog godišnji "Dan svizaca", članovi "Philovog društva s cilindrima" iz Punxsutawneyja objelodanjuju "predviđanje" "Svizca Phila" koje je ove godine njegovo 134, kaže Turistički ured u tom mjestu u Pennsylvaniji.

 

Svizac je i jutros, kao i svake godine na taj dan, probudilo skandiranje mase ljudi: "Phileee! Phileeee! Uz te uzvike članovi Društva podižu svizca u zrak kako bi ga skup vidio i slavio prije nego što "donese odluku".

 

Zatim je član unutarnjeg odobra Društva, koji svizca drži noseći posebne rukavice jer "prognostičar" ima dugačke kandže i oštre zube, objavio da će proljeće ove godine uraniti, prenosi Beta.

 

Taj godišnji događaj potiče iz njemačke legende koja kaže da ako svizac 2. veljače ugleda svoju sjenku jer je vrijeme sunčano, to znači da se zima nastavlja. A ako ne vidi sjenku - ako je oblačno, proljeće dolazi rano. Sjenke danas nije bilo.

 

U stvari "philovo proročanstvo" grupa iz Društva unaprijed napiše kada se ceremonijalno i tajno okupi na "Goblerovom nobu" - malom brdu tik uz Punxsutawney, stotinjak kilometara sjeveroistočno od Pittsburgha. U proteklih pet godina - od 2015. do 2019, Phil je tri puta "predvidio" da će zima potrajati još šest tjedana, a dvaput da će proljeće stići rano. Po zapisima koji potiču iz 1887. godine, taj pensilvanski "prognostičar" više od 100 puta je predvidio duže zime, te je njegova ovogodišnja prognoza koja je tome suprotna, jedna od rijetkih "najava" da proljeće stiže rano.

 

Grude.com/Vecernji.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio