Naručili ste nešto iz Kine? Načekat ćete se

Datum objave: 02.02.2020   Broj čitanja: 348
Svi oni koji očekuju pošiljke iz Kine, dobrano će se načekati.
Naručili ste nešto iz Kine? Načekat ćete se

 

Iako je naš vodeći epidemiolog dr. sc. Bernard Kaić, voditelj Službe za zaraznu epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo jučer za Slobodnu izričito naglasio kako nema nikakvog straha od poštanskih pošiljki s kineskog područja, iz Hrvatske pošte danas javljaju kako radi prevencije opasnosti od širenja koronavirusa letovi iz Kine prema Hrvatskoj neće prometovati do daljnjeg.

 

Kad nema letova, nema ni paketa.

 

Hrvatska pošta potvrdila je kako je dobila obavijest od zrakoplovnih prijevoznika KLM-a, Lufthanse LH i Turkish Airlinesa o tome da su obustavljeni njihovi letovi iz Kine prema Hrvatskoj što će utjecati na uobičajeno poštansko poslovanje u razmjeni pošiljaka.

 

- Stoga korisnike usluga Hrvatske pošte molimo za razumijevanje, a o svim promjenama pravodobno ćemo vas obavještavati – poručili su u subotu iz Hrvatske pošte.

 

Iz Kine u Hrvatsku dnevno stiže između 20 i 50 tisuća pošiljki. Oni paketi koji su već stigli u Europsku uniju bit će dostavljeni prema planu, a ostalo će čekati.

 

Prijenos koronavirusa preko poštanskih pošiljki nije još nigdje zabilježen, ali u sprječavanju širenja zaraze poduzimaju se sve mjere zaštite.

 

Jučer je potvrđeno i kako se Wuhanov koronavirus može proširiti s jednoga čovjeka na drugog i prije nego što se pojave prvi simptomi bolesti. Potvrdio je to ovotjedni slučaj iz Njemačke gdje je četvero poslovnih ljudi oboljelo nakon što je bilo u kontaktu s Kineskinjom koja u tom trenutku nije imala simptome bolesti.

 

I kineski ministar zdravstva Ma Xiaowei upozorio je da je vrijeme inkubacije koronavirusa od jednog do 14 dana te da je tijekom tog vremena oboljeli, iako nije svjestan bolesti zarazan za druge ljude.

 

Slobodna Dalmacija

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio