HNK Mostar: Veljaču otvaraju ''Didak'' i ''Zečja rupa''

Datum objave: 04.02.2020   Broj čitanja: 178
U Hrvatskom narodnom kazalištu ovaj tjedan na repertoaru su dvije predstave: "Didak - svjetlost iz Hercegovine" i "Zečja rupa".
HNK Mostar: Veljaču otvaraju ''Didak''  i ''Zečja rupa''

 

Dokumentarno-glazbeni pastoral "Didak - svjetlost iz Hercegovine" prisjećanje je na fra Didaka Buntića, hercegovačkog velikana, znamenitog franjevca koji je obilježio razdoblje kada je cijeloj Hercegovini bilo izuzetno teško. On je bio i prosvjetitelj i graditelj, a po mnogim razmišljanjima i revolucionar, ali je život posvetio nadasve hercegovačkom puku kojemu je služio do kraja života.
Pastoral je urađen u koprodukciji s HKUD "Didak" Župe Gradnići po tekstu fra Šimuna Šite Ćorića, a režiju potpisuje Ivan Leo Lemo. Izvedba je planirana u ponedjeljak, 3. veljače 2020. s početkom u 20 sati.

 

"Zečja rupa" je drama o bračnom paru koji se suočava s gubitkom sina. Mnogi kritičari ovaj komad smatraju biserom suvremenog dramskog pisma što potvrđuje i činjenica kako je jedan od naj­igranijih u svijetu u prošlom desetljeću.

 

"Zečja rupa", autora Davida Lindsay-Abairea i u režiji Lajle Kaikčije, na našem je repertoaru u utorak (4.2.) i srijedu (5.2.) s početkom u 20 sati. U predstavi igraju: Jelena Kordić Kuret, Ermin Bravo, Vanja Matović, Sanda Krgo Soldo, Amar Rahić / Ali Kamer Aksoj.

 

Za kraj tjedna planirano je i gostovanje s predstavom "Identitluk" u Ljubuškom, u hotelu Bigeste, 9. veljače, s početkom u 20 sati.

 

Ulaznice za obje predstave mogu se nabaviti po cijeni od 10 KM, odnosno 5 KM za učenike, studente i umirovljenike. Studenti Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti prošlogodišnje besplatne vaučere koji su dostupni u prostorijama Studentskog zbora.

 

Rezervacija ulaznica moguća je pozivom odnosno slanjem poruke na broj 063/019 019.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio