Dvojica pacijenata u Zagrebu nisu zaražena koronavirusom

Datum objave: 08.02.2020   Broj čitanja: 151
Kod oba muškarca koja su u subotu primljena u Kliniku za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu utvrđeno je da nisu zaraženi koronavirusom, rekao je večeras za Hinu ministar zdravstva Bili Beroš.
Dvojica pacijenata u Zagrebu nisu zaražena koronavirusom


Negativan nalaz na taj virus potvrđen je večeras kod hrvatskog građanina koji je boravio mjesec dana u Kini, a već ranije iz te je bolnice otpušten Kinez iz Belgije.

 

U Hrvatskoj za sada nije zabilježen ni jedan slučaj oboljelih od koronavisrua.

 

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je u subotu da se od jutros u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević nalaze dva pacijenta za koje se sumnja da imaju koronavirus zbog čega će biti u izolaciji te podvrgnuti testiranju, no poručio je i kako mjesta za paniku nema.

 

'Riječ je o jednom hrvatskom građaninu koji se jučer vratio iz Kine gdje je boravio mjesec dana i prebolio virozu. Po povratku u Hrvatsku razvio se kašalj uz povremenu temperaturu zbog čega je pregledan u zaraznoj. On će, s obzirom na boravak u Kini, biti pod izolacijom i podvrgnut testiranju', rekao je Beroš Hini.

 

Drugi sumnjivi slučaj je, kaže Beroš, Kinez iz Belgije. 'On nije boravio u Kini, ali je bila njegova majka koja je sada u Belgiji. Pošto ima virozu bit ćemo oprezni i pratiti situaciju'.

 

Ministar zdravstva ističe i kako se radi o predostrožnosti te će se prema pacijentima postupati sukladno pravilima struke.

 

Na današnji je dan broj oboljelih 34.888, od toga 319 izvan Kine, a samo 31 slučaj je potvrđen na području Europe.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio