FOTO: Gruđanke dominirale i priredile privremeni oproštaj jednoj od najboljih u povijesti

Datum objave: 09.02.2020   Broj čitanja: 928
Održan je drugi memorijalni rukometni turnir u čast dvojice ljudi koji su ostavili neizbrisiv trag u HRK Grude, a radi se o Željku Mikuliću i Zoranu Tici.
FOTO: Gruđanke dominirale i priredile privremeni oproštaj jednoj od najboljih u povijesti

 

Turnir je bio i humanitarnog karaktera jer se prikupljao novac za uređenje i opremanje službe pedijatrije u Domu zdravlja Grude.

 

U sportskom dijelu HRK Grude su dominirale. Prvo su savladale Hrasnicu rezultatom 44:21, a onda i RK Petason Vranjic 29:17.

 

Protiv Hrasnice Lejla Kasumačić zabila je 9 golova, Anđela Boras 7, Klara Mikulić 6, po 4 Ana Nikić i Leontina Vujić, te Diana Pelivan. Paula Miloš i Mia Lugonjić, budućnost HRK Grude postigle su po 3 gola, Andrea Soldo 2, te mlade nade Marija Brakić i Anja Boban po 1.

 

Protiv Petasona pak dominirala je Andrea Soldo sa 7 golova, a pratile su je Klara Mikulić, Anđela Boras i Diana Pelivan po 5 golova, a zabijale su i Milica Globarević 3, Lejla Kasumačić 2, Ana Nikić 1 i Leontina Vujić 1.

 

Mlađe dobne skupine 2008. godište pobijedile su Petason Vranjic 8:7, a nešto starije igračice odigrale su s istoimenom ekipom 13:13.

 

Održana je i svečanost jer su se HRK Grude privremeno oprostile od kapetanice Amande Marić, koja je prije nekoliko mjeseci postala Jelčić, a uskoro će postati i ponosna majka. Amanda je s ovim klubom osvojila 4 naslova prvaka BiH, 2 naslova pobjednika Kupa i jedna je od najboljih igračica u povijesti kluba, stoga svi vjeruju da će uskoro opet biti u klubu.

 

Sve je bilo prepuno emocija kako zbog privremenog oproštaja od kapetanice, tako i zbog sjećanja na dvojicu velikana koji su ostavili trag ne samo u sportu nego i u društvenom životu općine Grude.

 

Pred Gruđankama je sada 4. turnir WRHL Ženske regionalne rukometne lige u Podgorici, a onda borba za obranu titule prvaka BiH.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio